Fenntarthatóságra való törekvések a vendéglátásban

Lányi Lili (2023) Fenntarthatóságra való törekvések a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Lányi Lili 2022 Szakdolgozat.pdf] PDF
Lányi Lili 2022 Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Lányi Lili_k.pdf] PDF
Lányi Lili_k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (327kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő lap_Lányi Lili_2022.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő lap_Lányi Lili_2022.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (77kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban bemutatom, hogy milyen lépéseket tud tenni egy vendéglátó egység a fenntarthatóság érdekében. Széleskörű információt szeretnék kapni a szálloda konyhájának az üzemeltetésére és fenntarthatósági törekvéseire. A vendég szemszögéből szeretném feltérképezni a környezettudatosság fontosságát. Milyen gyakran vesznek igénybe büféasztalos ellátást, melyik típust preferálják jobban és vajon az általuk egészségesnek vélt ételválasztékot választják-e az utazásaik során Befolyásolja-e őket az, hogy az általuk kiválasztott étterem foglalkozik-e a fenntarthatóság kérdésével.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Lugasi Andrea
Belső
főiskolai tanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egészséges táplálkozás, ételpazarlás, fenntartható fogyasztás, fenntartható vendéglátás, fenntarthatóság
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 18. 15:36
Utolsó módosítás: 2023. Már. 18. 15:36

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet