Mészáros Brigitta (2023) Hozzáadott cukortól mentes termékek jellemzői és gyártói attitűdök vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
MeszarosBrigitta-szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő lap _Mészáros_B.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (261kB) |
|
PDF
Szakdolgozat_biralat_MeszarosBrigitta_belso_SoosG.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (192kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom célja a hozzáadott cukortól mentes termékek jellemzőinek bemutatása és a hozzájuk kapcsolódó gyártói attitűdök felmérése volt. Ezek a speciális termékek az elmúlt néhány évben robbanásszerűen kezdtek el megjelenni a piacon, melynek oka az egyre több szénhidrát-anyagcserezavarban érintett diagnosztizálása és az egészségtudatos fogyasztók számának növekedése. Szekunder kutatásomban a termékek szabályozásának jogi kereteivel, jellemzőinek ismertetésével, illetve a cukorfogyasztás trendjével foglalkoztam. Kutatási kérdésem a fogyasztói igények felmérésére és a marketing tevékenységekre vonatkozott. Primer kutatásomban gyártói interjúkat készítettem, melyben a termékekkel kapcsolatos attitűdöket mértem fel.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Kereskedelem Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | cukorbetegség, cukormentes, diéta, gyártói attitűd, hozzáadott cukormentes, inzulinrezisztencia |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 18. 15:36 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 18. 15:36 |
Actions (login required)
Tétel nézet |