Kolossváry Lilla (2023) A Csabai Kolbászfesztivál újrapozícionálása és jövőbeni stratégiája. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A Csabai Kolbászfesztivál újrapozícionálása és jövőbeni stratégiája.pdf Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. December 05.. Download (2MB) |
|
PDF
Szakdolgozat titkosítási kérelme.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (236kB) |
|
PDF
Kolossváry Lilla_konzulens_Róbert Nóra.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (145kB) |
|
PDF
Kolossváry Lilla_opponens_Trencsényi Judit.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (140kB) |
Absztrakt (kivonat)
A fesztivál a csabai hagyományokat a mai kornak megfelelően képes prezentálni, a múlt hangulata a mai emberek szórakozási igényeivel tökéletes hangsúlyban van. Szakdolgozatomban elméleti részeiben elsőként bemutattam szakirodalmi feldolgozás alapján, hogy milyen összetett szakma a rendezvényszervezés. Ezután a fesztiválokat, azok szervezési folyamatát és csoportosítását, és a fesztiválturizmust mutattam be. Ezt követően tértem ki a Csabai Kolbászfesztivál részletes ismertetésére egészen a kezdetektől a jövőbe nyúló tervekig. Kutatásom primer és szekunder adatok gyűjtésével készült egyaránt, elsősorban a már 2021-ben készített online kérdőív feldolgozását, majd egyéni mélyinterjúkat készítettem el. Azt tapasztaltam, hogy a kérdőív kitöltői szeretik a fesztivált és hozzájárulnak annak fenntartásához, értékmegőrzéséhez. Az interjúk alanyai a jelenlegi és volt szervezők, továbbá Békéscsaba közszereplői, mind odaadással és készséggel fordulnak a fesztivál felé, mint a város ékköve. A swot-analízis elemzése rámutatott a Csabai Kolbászfesztivál szervezésének és költségvetésének lehetőségeire, a veszélyekre, a fesztivál erősségeire és gyengeségeire.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | 21. század, fesztivál, gasztrokultúra, kolbász, rendezvényszervezés |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 18. 15:35 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 18. 15:35 |
Actions (login required)
Tétel nézet |