Györe Laura (2023) Vegán gasztronómiával a fenntarthatóságért. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Vegán gasztronómiával a fenntarthatóságért.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Gyore Laura Ertekelo_k4.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (151kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő lap_Györe Laura_2022.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (81kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témájául a veganizmus aktuális témáját választottam. Kutatásom során azt vizsgáltam, hogy a teljesértékű növényi étrend milyen befolyással van az emberek egészségére, valamint a környezetre. Kitekintettem továbbá a hazai vendéglátóegységek által nyújtott kínálatra, a hazai gasztronómiai trendekre, és arra, hogy azok milyen kapcsolatban vannak egymással. Mindemellett a vegán és nem-vegán vásárlók fogyasztói szokását hasonlítottam össze fenntarthatósági szempontok alapján. Ezek következtében kerestem arra a kérdésre a választ, hogy a veganizmus jó irány-e egy fenntarthatóbb életért.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | egészséges táplálkozás, fenntartható magatartás, fenntarthatóság, Gasztronómiai trendek, veganizmus |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 18. 11:37 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 18. 11:37 |
Actions (login required)
Tétel nézet |