Vegán gasztronómiával a fenntarthatóságért

Györe Laura (2023) Vegán gasztronómiával a fenntarthatóságért. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Vegán gasztronómiával a fenntarthatóságért.pdf] PDF
Vegán gasztronómiával a fenntarthatóságért.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Gyore Laura Ertekelo_k4.pdf] PDF
Gyore Laura Ertekelo_k4.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (151kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő lap_Györe Laura_2022.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő lap_Györe Laura_2022.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (81kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témájául a veganizmus aktuális témáját választottam. Kutatásom során azt vizsgáltam, hogy a teljesértékű növényi étrend milyen befolyással van az emberek egészségére, valamint a környezetre. Kitekintettem továbbá a hazai vendéglátóegységek által nyújtott kínálatra, a hazai gasztronómiai trendekre, és arra, hogy azok milyen kapcsolatban vannak egymással. Mindemellett a vegán és nem-vegán vásárlók fogyasztói szokását hasonlítottam össze fenntarthatósági szempontok alapján. Ezek következtében kerestem arra a kérdésre a választ, hogy a veganizmus jó irány-e egy fenntarthatóbb életért.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egészséges táplálkozás, fenntartható magatartás, fenntarthatóság, Gasztronómiai trendek, veganizmus
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 18. 11:37
Utolsó módosítás: 2023. Már. 18. 11:37

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet