Kapitány Virág Viktória (2023) A fogyasztói igény változása a csúcsgasztronómia és a minőségi ételek iránt a Bocuse d’Or versenysorozat és a médiában feltűnt sztárséfek népszerűségének hatására. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat kész jó.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Értékelőlap Kapitány Virág.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (66kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő lap_külső_2022 (002) Kapitány Virág.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (113kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom legfőbb célja az volt, hogy 2016-tól a gasztronómia fejlődését generáló tényezőket adatokkal alátámasszam, ezáltal a kutatási kérdéseim beigazolódjanak lehetőség szerint számszerűsíthető adatok által. Vizsgáltam továbbá, hogy milyen összefüggések vannak a csúcsgasztronómia iránt érdeklődő társadalmi réteg kiszélesedése, illetve a vendégkör számának növekedése és a médiában szereplő sztárséfek felbukkanása között. Primer kutatásomban 2 interjún keresztül próbáltam feltárni a gasztronómia fejlődésének okait, tényezőit. Továbbá kérdőívet készítettem a budapesti lakosok körében azért, hogy átfogó képet nyerjek az étteremlátogatási szokásaikról, a fine dining ismertségéről. Szekunder kutatásomban a szakirodalom segítségével a legfontosabb definíciók után kutattam, a Bocuse d’Or szakácsversenyről, mint a témám alappilléről gyűjtöttem információkat. Fontos megemlítenem, hogy a kutatásomban kiemelkedő szerephez jutott a sztárséfek jelenléte a gasztronómiában, illetve annak hatásai. Végezetül a kérdéseimet megválaszolva, az elvégzett kutatási módszerek alapján, konklúziót vontam le, illetve összegeztem a szakdolgozatomat, továbbá a jövőbeni kitekintésre is hangsúlyt fektettem
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Bocuse d'Or, étterem, fogyasztói magatartás, sztárséfek, verseny |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 18. 11:37 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 18. 11:37 |
Actions (login required)
Tétel nézet |