The management of the impacts of the pandemic on the operation of restaurants in Budapest and the metropolitan area

Geszler Fanni Erzsébet (2023) The management of the impacts of the pandemic on the operation of restaurants in Budapest and the metropolitan area. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat - Geszler Fanni.pdf] PDF
Szakdolgozat - Geszler Fanni.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (991kB)
[thumbnail of 2022 BSc Assessment Sheet Geiszler Fanni.pdf] PDF
2022 BSc Assessment Sheet Geiszler Fanni.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (216kB)
[thumbnail of Geszler Fanni Erzsébet_konzulens_Assessment Sheet_Bártfai Endre.pdf] PDF
Geszler Fanni Erzsébet_konzulens_Assessment Sheet_Bártfai Endre.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (158kB)

Absztrakt (kivonat)

The management of the impacts of the pandemic on the operation of restaurants in Budapest and the metropolitan area is examined in this thesis. Investigation of the potential impacts of the COVID-19 pandemic on the performance of restaurants in Budapest and the metropolitan area and managerial and organizational adjustments are unfolded. It also contains an examination of how customer behaviour transformed in terms of attitude and expectations. This study deals with the negative and positive effects caused by the pandemic, from several points of view, but mainly with an economic focus on restaurants. Practical methods were used in this research, including analytics of the effects of the pandemic on consumer behaviour and also restaurant owners and managers concerning their management. Based on the questionnaires connection was drawn that with the continuously changing demand caused by the pandemic, the supply of restaurants adjusted to many unexpected changes.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bártfai Endre
Belső
óraadó tanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Budapest, consumer behaviour, Covid-19, hospitality, metropolitan area, pandemic, restaurant, tourism
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 18. 11:37
Utolsó módosítás: 2023. Már. 18. 11:37

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet