A fogyasztói szokások átalakulása és a legújabb trendek a kávéfogyasztásban a fenntarthatóság és a minőség fókuszában

Ficsor Dorina (2023) A fogyasztói szokások átalakulása és a legújabb trendek a kávéfogyasztásban a fenntarthatóság és a minőség fókuszában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat.pdf] PDF
Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (817kB)
[thumbnail of ficsor_Szakdolgozat értékelő lap_külső.pdf] PDF
ficsor_Szakdolgozat értékelő lap_külső.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (143kB)
[thumbnail of Szakd.ért.Ficsor Dorina2022.pdf] PDF
Szakd.ért.Ficsor Dorina2022.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (390kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom a megváltozott kávéfogyasztási szokásokat és kávéházi kultúrát járja körül, hogy hogyan kapott az otthoni kávézás egyre hangsúlyosabb szerepet illetve, hogy mennyire került előtérbe a fenntarthatóság keresleti és kínálati oldalon egyaránt, tehát mennyire ügyelnek mind a fogyasztók, mind a kávézók a fenntarthatóságra. Mennyire tartják szem előtt a vásárlók és erre hogyan reagálnak a cégek, hogyan építik be az újonnan megálmodott koncepcióba, jövőbeli terveikbe, hosszútávú döntéseikbe és általában mennyire van jelen a környezettudatos, fenntartható fejlődés az innovációs lépésekben. Kutatásom célja volt továbbá, felmérni, hogy a fogyasztók számára a minőség a legmeghatározóbb tényezője-e a kávézói termékélménynek. Ezenkívül kutattam a különböző kávézóválasztási szempontok fontosságát, mint a márkahűség, választék, személyzet hozzáértése, stb.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Nagy Mihály
Belső
Mesteroktató; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fenntarthatóság, fogyasztói szokások, kávéház, kávétrendek, minőség, termékélmény
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 18. 11:37
Utolsó módosítás: 2023. Már. 18. 11:37

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet