Ficsor Dorina (2023) A fogyasztói szokások átalakulása és a legújabb trendek a kávéfogyasztásban a fenntarthatóság és a minőség fókuszában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (817kB) |
|
PDF
ficsor_Szakdolgozat értékelő lap_külső.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (143kB) |
|
PDF
Szakd.ért.Ficsor Dorina2022.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (390kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom a megváltozott kávéfogyasztási szokásokat és kávéházi kultúrát járja körül, hogy hogyan kapott az otthoni kávézás egyre hangsúlyosabb szerepet illetve, hogy mennyire került előtérbe a fenntarthatóság keresleti és kínálati oldalon egyaránt, tehát mennyire ügyelnek mind a fogyasztók, mind a kávézók a fenntarthatóságra. Mennyire tartják szem előtt a vásárlók és erre hogyan reagálnak a cégek, hogyan építik be az újonnan megálmodott koncepcióba, jövőbeli terveikbe, hosszútávú döntéseikbe és általában mennyire van jelen a környezettudatos, fenntartható fejlődés az innovációs lépésekben. Kutatásom célja volt továbbá, felmérni, hogy a fogyasztók számára a minőség a legmeghatározóbb tényezője-e a kávézói termékélménynek. Ezenkívül kutattam a különböző kávézóválasztási szempontok fontosságát, mint a márkahűség, választék, személyzet hozzáértése, stb.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fenntarthatóság, fogyasztói szokások, kávéház, kávétrendek, minőség, termékélmény |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 18. 11:37 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 18. 11:37 |
Actions (login required)
Tétel nézet |