A HELL ENERGY COFFEE márka sikerének növelési lehetőségei a fogyasztói preferenciák alapján

Fürtös Eszter (2023) A HELL ENERGY COFFEE márka sikerének növelési lehetőségei a fogyasztói preferenciák alapján. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of SZAKDOLGOZAT.pdf] PDF
SZAKDOLGOZAT.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. December 31..

Download (1MB)
[thumbnail of szakdolgozat titkosítási kérelem_OBIEUK.pdf] PDF
szakdolgozat titkosítási kérelem_OBIEUK.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (52kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő lap_Fürtös Eszter.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő lap_Fürtös Eszter.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (165kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő lap KÜLSŐ Fürtös Eszter.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő lap KÜLSŐ Fürtös Eszter.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (183kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája a Hell Energy Coffee márka bemutatása, pozícionálása, bevezetési stratégiája és ennek elemzése. Ezt a témát azért választottam, mert jelenleg a Hell Energy Magyarország Kft.-nél dolgozom marketing területen, azon belül is az Energy Coffee dedikált márkacsapatban, ahol napi szinten betekintést nyerhetek a márka stratégiai és kommunikációs tervezésébe és a márkához kapcsolódó mindennapi feladatokba. A cégen belül az idei év elején nagyszabású szervezeti változás történt. Ennek eredménye, hogy a vállalat különböző márkái egy saját márkacsapatot kaptak, hogy nagyobb figyelem jusson egy-egy márkára. Ennek köszönhetően az Energy Coffee márkára készült egy részletes fogyasztói kutatás, amiben elénk tárultak a fogyasztói szokások, a fogyasztásra kész jegeskávé kategóriához való viszonyulás, valamint a márka növekedésének esetleges gátjai. A szakdolgozatomban vizsgált témák feltárásai során elemezni fogom ezt az elkészült kutatást, valamint az ebben nem szereplő aspektusokat egy saját kutatás elkészítésének segítségével vizsgálom.Kutatásom célja, hogy a Hell Energy Coffee ismertségének, pozíciójának feltárásával, a vállalat által készített kutatás elemzésével, valamint a saját, kifejezetten fogyasztói attitűdöket vizsgáló kutatásommal segítsem a márka pozícionálását, alátámasszam egy új stratégia kidolgozásának létjogosultságát, fontosságát.Úgy érzem, hogy a kutatásom alatt közelebb tudtam kerülni a márkához és a fogyasztóihoz egyaránt. Az Energy Coffee márkacsapatban való részvétel okán testközelből tapasztalhattam meg a márka stratégiáit, működését, illetve az ehhez kapcsolódó folyamatokat. Véleményem szerint a megfogalmazott javaslatok segíthetnek a márka sikerének növelésében, valamint eljuttathatják az Energy Coffee-t olyan fogyasztókhoz is, akik a termékkategóriáról sem hallottak korábban.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kegye Krisztina
Belső
óraadó tanár; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszerfogyasztás, fogyasztói igények megismerése, italgyártás, közvéleménykutatás, márkastratégiák
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 18. 11:36
Utolsó módosítás: 2023. Már. 18. 11:36

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet