Kabucz Máté (2023) Az Őrség gasztroturisztikai vonzerejének vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Az Őrség gasztroturisztikai vonzerejének vizsgálata Kabucz Máté.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
221221_BA_Kabucz_Máté_értékelő.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (158kB) |
|
PDF
Kabucz Máté_értékelő lap_külső.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (65kB) |
Absztrakt (kivonat)
Országunk egyik legősibb lakott területéről, az Őrségről olvashatnak a dolgozatomban. Körbejárom magát az Őrséget, az őrségi szokásokat és a tradicionális ételeket. Összefoglalom a legkedveltebb őrségi italokat, alapanyagokat. Az őrségi vendéglátás helyzetébe is alaposabb belátást nyújtok, bemutatva az irányzatokat és a fejlődését. Kutatásom alatt megismerem az ide látogatók, illetve az itt élők véleményét a gasztronómiáról, ételekről és a nagyobbnak mondható gasztrofesztiválról. Interjút készítettem Farkas Richárddal, aki a térség legnevesebb vendéglátó egységét, a Pajta Bisztrót vezeti és próbálja magasabb szintre emelni a helyi vendéglátást.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | farm-to-table, fenntarthatóság, gasztronómia, Őrség, slow food |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 18. 11:36 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 18. 11:36 |
Actions (login required)
Tétel nézet |