Az Őrség gasztroturisztikai vonzerejének vizsgálata

Kabucz Máté (2023) Az Őrség gasztroturisztikai vonzerejének vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Az Őrség gasztroturisztikai vonzerejének vizsgálata Kabucz Máté.pdf] PDF
Az Őrség gasztroturisztikai vonzerejének vizsgálata Kabucz Máté.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of 221221_BA_Kabucz_Máté_értékelő.pdf] PDF
221221_BA_Kabucz_Máté_értékelő.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (158kB)
[thumbnail of Kabucz Máté_értékelő lap_külső.pdf] PDF
Kabucz Máté_értékelő lap_külső.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (65kB)

Absztrakt (kivonat)

Országunk egyik legősibb lakott területéről, az Őrségről olvashatnak a dolgozatomban. Körbejárom magát az Őrséget, az őrségi szokásokat és a tradicionális ételeket. Összefoglalom a legkedveltebb őrségi italokat, alapanyagokat. Az őrségi vendéglátás helyzetébe is alaposabb belátást nyújtok, bemutatva az irányzatokat és a fejlődését. Kutatásom alatt megismerem az ide látogatók, illetve az itt élők véleményét a gasztronómiáról, ételekről és a nagyobbnak mondható gasztrofesztiválról. Interjút készítettem Farkas Richárddal, aki a térség legnevesebb vendéglátó egységét, a Pajta Bisztrót vezeti és próbálja magasabb szintre emelni a helyi vendéglátást.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: farm-to-table, fenntarthatóság, gasztronómia, Őrség, slow food
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 18. 11:36
Utolsó módosítás: 2023. Már. 18. 11:36

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet