Gurmai Gyula (2023) Vendéglátó rendezvény hagyományos és „mentes” ételkínálatának összehasonlítása a fenntarthatóság szempontjai alapján. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
szakdolgozat_20221126.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Gurmai Gyula_Szakdolgozat értékelő lap_külső_2022.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (135kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő lap_Gurmai Gyula_2022.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (79kB) |
Absztrakt (kivonat)
A vendéglátás területén a magas elvárásoknak köszönhetően a vállalkozások irányába minden évszakban és az év minden időszakában szükség van szinte minden alapanyagra, hiába gyengébb minőségű a hosszú szállítás miatt. Eredményül mivel hazánkban elég erős a szezonalitás a növények termésében, azokban az időszakokban, amikor nincs hazai termés, az import alapanyagokat kell felhasználni. Ezen a ponton pedig láthatjuk, hogy a vendéglátás környezeti terhelése mennyire összefonódik mind a szállítmányozási ipar a maga fuvarozási kibocsátásával és a mezőgazdaság a teljes termesztési folyamatával. Az élelmiszerkilométer segítségével nagyságrendekben is könnyen tudjuk mérni az élelmiszerhez kapcsolódó megtett távolságot és ezzel hozzávetőlegesen meg tudjuk állapítani a hozzá kapcsolódó CO2 kibocsátást.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszer, élelmiszer kilométer, ételallergia, fenntarthatóság, rendezvény(ek) |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 18. 11:36 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 18. 11:36 |
Actions (login required)
Tétel nézet |