Egy csokoládé és borkóstoló rendezvény megvalósíthatóságának vizsgálata fine dining stílusban a Textúra étteremben

Faragó Linda Klaudia (2023) Egy csokoládé és borkóstoló rendezvény megvalósíthatóságának vizsgálata fine dining stílusban a Textúra étteremben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Egy csokoládé és borkóstoló rendezvény megvalósíthatóságának vizsgálata fine dining stílusban a Textúra étteremben_pdf_javított.pdf] PDF
Egy csokoládé és borkóstoló rendezvény megvalósíthatóságának vizsgálata fine dining stílusban a Textúra étteremben_pdf_javított.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Faragó Linda Klaudia_k.pdf] PDF
Faragó Linda Klaudia_k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (181kB)
[thumbnail of Faragó Linda Klaudia_Szakdolgozat értékelő lap_belső bíráló_Csulak.pdf] PDF
Faragó Linda Klaudia_Szakdolgozat értékelő lap_belső bíráló_Csulak.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (85kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája magába foglalja és feldolgozza a kakaóbab és a csokoládé történelmi hátterét és felhasználási módjait. Ismerteti a csokoládénak - a téma központi elemének - az italpárosításait az ízharmóniák tekintetében. Bemutatja az ízharmóniák hagyományokon alapuló, iránymutató szabályrendszerét valamint a fine dining fogalmát is átfogóan ismerteti. Ezen kívül a mai trendeket is szemlélteti a fine dining étkezési formáján és éttermein belül. A központi elemre, a csokoládéra építve ismerteti az általam létrehozott menüsort, mely köré egy teljes kóstolórendezvény épül fel, ennek teljes körű megszervezésébe enged betekintést. Végezetül hazai szinten is ismert, tradicionális kóstolórendezvényeket hoz példának, rövid leírással.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszerfogyasztás, étterem, gasztronómia, harmonizáció, rendezvényszervezés, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 17. 16:35
Utolsó módosítás: 2023. Már. 17. 16:35

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet