Faragó Linda Klaudia (2023) Egy csokoládé és borkóstoló rendezvény megvalósíthatóságának vizsgálata fine dining stílusban a Textúra étteremben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Egy csokoládé és borkóstoló rendezvény megvalósíthatóságának vizsgálata fine dining stílusban a Textúra étteremben_pdf_javított.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Faragó Linda Klaudia_k.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (181kB) |
|
PDF
Faragó Linda Klaudia_Szakdolgozat értékelő lap_belső bíráló_Csulak.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (85kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témája magába foglalja és feldolgozza a kakaóbab és a csokoládé történelmi hátterét és felhasználási módjait. Ismerteti a csokoládénak - a téma központi elemének - az italpárosításait az ízharmóniák tekintetében. Bemutatja az ízharmóniák hagyományokon alapuló, iránymutató szabályrendszerét valamint a fine dining fogalmát is átfogóan ismerteti. Ezen kívül a mai trendeket is szemlélteti a fine dining étkezési formáján és éttermein belül. A központi elemre, a csokoládéra építve ismerteti az általam létrehozott menüsort, mely köré egy teljes kóstolórendezvény épül fel, ennek teljes körű megszervezésébe enged betekintést. Végezetül hazai szinten is ismert, tradicionális kóstolórendezvényeket hoz példának, rövid leírással.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszerfogyasztás, étterem, gasztronómia, harmonizáció, rendezvényszervezés, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 17. 16:35 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 17. 16:35 |
Actions (login required)
Tétel nézet |