Erős Zsófia Teréz (2023) A Tokaji aszú bemutatása és kereskedelmi értékesítésének elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat végleges.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Erős Zsófia Teréz k.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (70kB) |
|
PDF
Erős Zsófi értékelés.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (167kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatomban szeretném bemutatni a Tokaji aszút és annak kereskedelmi értékesítését. Néhány szóban ismertetem Tokaj-Hegyalja egyedi mikroklímáját, a területen termesztett szőlőfajtákat. Fontosnak tartom a Hungarikum kifejezés megismerését, a Hungarikumtörvény bemutatását, illetve a különböző jogszabályokat, előírásokat, amelyek az aszú forgalomba hozatalához elengedhetetlenek. A dolgozatom során kitértem néhány, az aszú előállítás szempontjából elengedhetetlen pincészet bemutatására is. A szakdolgozat zárásaként egy kérdőíves kutatás során még inkább igyekeztem megismerni a fogyasztási, illetve vásárlási szokásokat. Végezetül értékeltem az előre megfogalmazott hipotéziseimet.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Kereskedelem Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | bor, borászat, értékesítés, hungarikum, Tokaj, tokaji aszú |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 17. 16:35 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 17. 16:35 |
Actions (login required)
Tétel nézet |