A Tokaji aszú bemutatása és kereskedelmi értékesítésének elemzése

Erős Zsófia Teréz (2023) A Tokaji aszú bemutatása és kereskedelmi értékesítésének elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat végleges.pdf] PDF
Szakdolgozat végleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Erős Zsófia Teréz k.pdf] PDF
Erős Zsófia Teréz k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (70kB)
[thumbnail of Erős Zsófi értékelés.pdf] PDF
Erős Zsófi értékelés.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (167kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban szeretném bemutatni a Tokaji aszút és annak kereskedelmi értékesítését. Néhány szóban ismertetem Tokaj-Hegyalja egyedi mikroklímáját, a területen termesztett szőlőfajtákat. Fontosnak tartom a Hungarikum kifejezés megismerését, a Hungarikumtörvény bemutatását, illetve a különböző jogszabályokat, előírásokat, amelyek az aszú forgalomba hozatalához elengedhetetlenek. A dolgozatom során kitértem néhány, az aszú előállítás szempontjából elengedhetetlen pincészet bemutatására is. A szakdolgozat zárásaként egy kérdőíves kutatás során még inkább igyekeztem megismerni a fogyasztási, illetve vásárlási szokásokat. Végezetül értékeltem az előre megfogalmazott hipotéziseimet.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bor, borászat, értékesítés, hungarikum, Tokaj, tokaji aszú
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 17. 16:35
Utolsó módosítás: 2023. Már. 17. 16:35

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet