A hazai pálinka bemutatása és elemzése a kereskedelemben több pálinkafőzdén keresztül

Csorba Zsanett (2023) A hazai pálinka bemutatása és elemzése a kereskedelemben több pálinkafőzdén keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Csorba Zsanett Szakdolgozat 2022.pdf] PDF
Csorba Zsanett Szakdolgozat 2022.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Csorba_Zsanett_k.pdf] PDF
Csorba_Zsanett_k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (73kB)
[thumbnail of Csorba Zsanett értékelés.pdf] PDF
Csorba Zsanett értékelés.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (207kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatom célja, hogy bemutassam azt, hogy a pálinka nem csak egy szeszes ital, hanem egy olyan Hungarikum, amely nem csak az elkészítési folyamatában különbözik a többi alkoholtól, hanem a minőségében, az íz- és aromavilágában is egyaránt, továbbá meghatározó kincsét képzi országunknak. Célom az is, hogy bemutassam a címke- és csomagolástervezés fontosságát, mely által megkülönböztethető más italokkal szemben a magyar szimbólumok, esetlegesen zászló feltüntetésével. Az érdeklődésemet felketette az, hogy az idősebb generáció egy igazi értékként tekint a pálinkára, ezzel szemben arra figyeltem fel, hogy a Z generációtól teljesen elvesztette azt a jelentőségét, amit képvisel. Annak érdekében készítettem egy kutatást, hogy rájöjjek ennek a jelenségnek az okára és esetleges megoldásokat keressek erre. Primer kutatásként készítettem egy kérdőívet, amellyel ehhez szükséges információkhoz jutottam hozzá, ezeket a dolgozatomban részleteztem.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: kereskedelem, kérdőív, pálinka, pálinkafogyasztási szokások, SWOT-elemzés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 17. 16:35
Utolsó módosítás: 2023. Már. 17. 16:35

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet