Hagyományosan vagy megújulva? A rendezvényi étkeztetés ételkínálati trendjeinek vizsgálata

Csonka Zsófia (2023) Hagyományosan vagy megújulva? A rendezvényi étkeztetés ételkínálati trendjeinek vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Csonka_Zsófia_Szakdolgozat_BQWI3P.pdf] PDF
Csonka_Zsófia_Szakdolgozat_BQWI3P.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of 221219_BA_Csonka_Zsófia_értékelő.pdf] PDF
221219_BA_Csonka_Zsófia_értékelő.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (161kB)
[thumbnail of csonka_zsofia_opponens_lakatos.pdf] PDF
csonka_zsofia_opponens_lakatos.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (93kB)

Absztrakt (kivonat)

A kutatás fókuszában a vendéglátói rendezvények, különösen az üzleti rendezvények és ezen események ételkínálatai, valamint a megrendelők ételválasztási preferenciái állnak . A dolgozat első része az elméleti hátteret rendezi a korábbi kutatások alapján. Ebben a részben részletesen van bemutatva a vendéglátói rendezvények általános jellemzői, és csoportosítása. Ezt követően a gasztronómiai trendeket mutatja be. Az előkutatás keretein online kérdőív segítségével felmérés készült, melyet leíró és statisztikai elemzési módszerekkel foglal össze. Mindemellett 4 személlyel mélyinterjút is készít, mivel a téma szubjektív értékelése különösen a kvalitatív adatgyűjtési módszereken keresztül mutatkozik meg. Az interjúk és legfőképp a kérdőív válaszainak elemzése után megállapítható, hogy az étel választási preferenciákat jelentős mértékben befolyásolja a lakhely illetve, az üzleti rendezvények esetében nagyobb érdeklődés van az innovatív ételek felé.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Debreceni János
Belső
egyetemi tanársegéd; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étel, gasztronómia, rendezvények, trendek, üzleti rendezvény
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 17. 16:35
Utolsó módosítás: 2023. Már. 17. 16:35

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet