Csonka Zsófia (2023) Hagyományosan vagy megújulva? A rendezvényi étkeztetés ételkínálati trendjeinek vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Csonka_Zsófia_Szakdolgozat_BQWI3P.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
221219_BA_Csonka_Zsófia_értékelő.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (161kB) |
|
PDF
csonka_zsofia_opponens_lakatos.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (93kB) |
Absztrakt (kivonat)
A kutatás fókuszában a vendéglátói rendezvények, különösen az üzleti rendezvények és ezen események ételkínálatai, valamint a megrendelők ételválasztási preferenciái állnak . A dolgozat első része az elméleti hátteret rendezi a korábbi kutatások alapján. Ebben a részben részletesen van bemutatva a vendéglátói rendezvények általános jellemzői, és csoportosítása. Ezt követően a gasztronómiai trendeket mutatja be. Az előkutatás keretein online kérdőív segítségével felmérés készült, melyet leíró és statisztikai elemzési módszerekkel foglal össze. Mindemellett 4 személlyel mélyinterjút is készít, mivel a téma szubjektív értékelése különösen a kvalitatív adatgyűjtési módszereken keresztül mutatkozik meg. Az interjúk és legfőképp a kérdőív válaszainak elemzése után megállapítható, hogy az étel választási preferenciákat jelentős mértékben befolyásolja a lakhely illetve, az üzleti rendezvények esetében nagyobb érdeklődés van az innovatív ételek felé.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étel, gasztronómia, rendezvények, trendek, üzleti rendezvény |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 17. 16:35 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 17. 16:35 |
Actions (login required)
Tétel nézet |