A vegánság, a LOHAS életstílus és az étkezőhelyi preferenciák vizsgálata

Dobrocsányi Diána (2023) A vegánság, a LOHAS életstílus és az étkezőhelyi preferenciák vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Dobrocsányi Diána CZ7XPK szakdolgozat 2022 végleges.pdf] PDF
Dobrocsányi Diána CZ7XPK szakdolgozat 2022 végleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of 221219_BA_Dobrocsányi_Diána_értékelő.pdf] PDF
221219_BA_Dobrocsányi_Diána_értékelő.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (155kB)
[thumbnail of Dobrocsányi_Diána_opponens_lakatos.pdf] PDF
Dobrocsányi_Diána_opponens_lakatos.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (92kB)

Absztrakt (kivonat)

Az emberek egyre inkább nyitottabbak az egészség, a környezetvédelem és a fenntarthatóság irányában. Ennek kapcsán a veganizmus, mint étrend és életstílus egyaránt, illetve a LOHAS (Lifestyle of Health and Sustainability) szemlélet egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte és hazánkban is. Dolgozatomban ezt a két új, egyre inkább feltörekvő életstílust és a köztük lévő átfedést mutatom be. Ezenkívül érintőlegesen kitérek a vegán vendéglátóhelyek preferenciájára is azaz, hogy az emberek mi alapján választanak étkezőhelyet.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egészségtudatosság, életstílus, fenntarthatóság, környezettudatos, LOHAS, vegán, vendéglátóhelyek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 17. 16:34
Utolsó módosítás: 2023. Már. 17. 16:34

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet