Dobrocsányi Diána (2023) A vegánság, a LOHAS életstílus és az étkezőhelyi preferenciák vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Dobrocsányi Diána CZ7XPK szakdolgozat 2022 végleges.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
221219_BA_Dobrocsányi_Diána_értékelő.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (155kB) |
|
PDF
Dobrocsányi_Diána_opponens_lakatos.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (92kB) |
Absztrakt (kivonat)
Az emberek egyre inkább nyitottabbak az egészség, a környezetvédelem és a fenntarthatóság irányában. Ennek kapcsán a veganizmus, mint étrend és életstílus egyaránt, illetve a LOHAS (Lifestyle of Health and Sustainability) szemlélet egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte és hazánkban is. Dolgozatomban ezt a két új, egyre inkább feltörekvő életstílust és a köztük lévő átfedést mutatom be. Ezenkívül érintőlegesen kitérek a vegán vendéglátóhelyek preferenciájára is azaz, hogy az emberek mi alapján választanak étkezőhelyet.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | egészségtudatosság, életstílus, fenntarthatóság, környezettudatos, LOHAS, vegán, vendéglátóhelyek |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 17. 16:34 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 17. 16:34 |
Actions (login required)
Tétel nézet |