Sör és étel, sörvacsorák

Deézsi Ferenc (2023) Sör és étel, sörvacsorák. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Deézsi Ferenc DSNE1P szakdolgozat.pdf] PDF
Deézsi Ferenc DSNE1P szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Deézsi_k.pdf] PDF
Deézsi_k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (138kB)
[thumbnail of Deézsi Ferenc szakdolgozat értékelő lap_belső bíráló_.pdf] PDF
Deézsi Ferenc szakdolgozat értékelő lap_belső bíráló_.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (203kB)

Absztrakt (kivonat)

A sörvacsorák a Dreherben előre meghirdetett időpontokban kerülnek megrendezésre és a részvételhez előre kell jelentkezni. A Dreher Sörgyárak Zrt. sörvacsorái olyan rendszeresen események, amelyek határozatlan időközönként kerülnek megrendezésre. A sörvacsorák minden esetben meg vannak hirdetve, és a Dreher honlapján lehet rájuk jelentkezni. A megengedett legmagasabb létszám általában 40 fő körül mozog. A létszámot egyfelől a vendéglátó tér korlátozza, hiszen a sörvacsorák a teljeskörűen felújított (1995-2002), Zsolnay csempékkel díszített Dreher Étteremben kerülnek megrendezésre. A másik korlátozó tényező a sörvacsora előtti gyárlátogatás – ahol a tapasztalat szerint maximum ennyi fő az ideális –, ami egy nagyjából negyven perces túra a sörgyáron belül. Itt a felújított régi főző épületben a vendégek betekintést nyerhetnek a Dreher Sörgyárak Zrt. történetébe, illetve a sörfőzés rejtelmeibe. Ezután a vendégek megérkeznek az étterembe, ahol Lenk Zsolt és Vásárhelyi István köszönti őket, majd elkezdődik a varázslat, maga a sörvacsora. Itt a gasztronómiai élmények mellett nagy hangsúlyt kap az is, hogy a résztvevők verbálisan és esztétikailag is maradandó élményben részesüljenek, hiszen az ételek és a hely impozánsága mellett a szakértői csapat szóban is egy külön utazásra viszi magával a kedves vendégeket.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Dreher, interjú, sör, söripar, sörtermelés, sörvacsora
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 17. 16:34
Utolsó módosítás: 2023. Már. 17. 16:34

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet