Deézsi Ferenc (2023) Sör és étel, sörvacsorák. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Deézsi Ferenc DSNE1P szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Deézsi_k.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (138kB) |
|
PDF
Deézsi Ferenc szakdolgozat értékelő lap_belső bíráló_.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (203kB) |
Absztrakt (kivonat)
A sörvacsorák a Dreherben előre meghirdetett időpontokban kerülnek megrendezésre és a részvételhez előre kell jelentkezni. A Dreher Sörgyárak Zrt. sörvacsorái olyan rendszeresen események, amelyek határozatlan időközönként kerülnek megrendezésre. A sörvacsorák minden esetben meg vannak hirdetve, és a Dreher honlapján lehet rájuk jelentkezni. A megengedett legmagasabb létszám általában 40 fő körül mozog. A létszámot egyfelől a vendéglátó tér korlátozza, hiszen a sörvacsorák a teljeskörűen felújított (1995-2002), Zsolnay csempékkel díszített Dreher Étteremben kerülnek megrendezésre. A másik korlátozó tényező a sörvacsora előtti gyárlátogatás – ahol a tapasztalat szerint maximum ennyi fő az ideális –, ami egy nagyjából negyven perces túra a sörgyáron belül. Itt a felújított régi főző épületben a vendégek betekintést nyerhetnek a Dreher Sörgyárak Zrt. történetébe, illetve a sörfőzés rejtelmeibe. Ezután a vendégek megérkeznek az étterembe, ahol Lenk Zsolt és Vásárhelyi István köszönti őket, majd elkezdődik a varázslat, maga a sörvacsora. Itt a gasztronómiai élmények mellett nagy hangsúlyt kap az is, hogy a résztvevők verbálisan és esztétikailag is maradandó élményben részesüljenek, hiszen az ételek és a hely impozánsága mellett a szakértői csapat szóban is egy külön utazásra viszi magával a kedves vendégeket.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Dreher, interjú, sör, söripar, sörtermelés, sörvacsora |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 17. 16:34 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 17. 16:34 |
Actions (login required)
Tétel nézet |