A Gundel Étterem fűszerhasználatának elemzése (Ismerkedés a magyar gasztronómia múltjával és jelenével)

Eperjessy-Nagy Petronella (2023) A Gundel Étterem fűszerhasználatának elemzése (Ismerkedés a magyar gasztronómia múltjával és jelenével). Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A Gundel Étterem fűszerhasználatának elemzése (Ismerkedés a magyar gasztronómia múltjával és jelenével).pdf] PDF
A Gundel Étterem fűszerhasználatának elemzése (Ismerkedés a magyar gasztronómia múltjával és jelenével).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (775kB)
[thumbnail of Eperjessy-Nagy Petronella_k.pdf] PDF
Eperjessy-Nagy Petronella_k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (328kB)
[thumbnail of Eperjessy-Nagy Petronella szakdolgozat értékelő lap_belső bíráló_2022.pdf] PDF
Eperjessy-Nagy Petronella szakdolgozat értékelő lap_belső bíráló_2022.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (206kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban célom körüljárni a fűszerek témáját, ezen belül a történetüket és sokrétű hatásukat; a kérdőívben az emberek fűszerismereti-, és használati tudását. Célom összevetni a magyar konyha fűszereit más népekével, rájönni arra, hogy mi motiválja manapság az embereket a fűszerekkel való kísérletezésre, vagy egyáltalán szoktak-e kísérletezni, ha nem, akkor mi gátolja őket ebben. Ezen felül összehasonlítom majd a hazai, illetve egy külföldi konyha fűszerhasználatát. Vizsgálni fogom a Gundel étterem mai gasztronómiai színtéren betöltött helyét, valamint sikerük okát is, egészen a konyháig visszavezetve.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Seregi Andrásné
Belső
óraadó tanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étterem, fűszerezés, fűszernövények, Gundel, à la carte
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 17. 16:33
Utolsó módosítás: 2023. Már. 17. 16:33

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet