Eperjessy-Nagy Petronella (2023) A Gundel Étterem fűszerhasználatának elemzése (Ismerkedés a magyar gasztronómia múltjával és jelenével). Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A Gundel Étterem fűszerhasználatának elemzése (Ismerkedés a magyar gasztronómia múltjával és jelenével).pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (775kB) |
|
PDF
Eperjessy-Nagy Petronella_k.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (328kB) |
|
PDF
Eperjessy-Nagy Petronella szakdolgozat értékelő lap_belső bíráló_2022.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (206kB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatomban célom körüljárni a fűszerek témáját, ezen belül a történetüket és sokrétű hatásukat; a kérdőívben az emberek fűszerismereti-, és használati tudását. Célom összevetni a magyar konyha fűszereit más népekével, rájönni arra, hogy mi motiválja manapság az embereket a fűszerekkel való kísérletezésre, vagy egyáltalán szoktak-e kísérletezni, ha nem, akkor mi gátolja őket ebben. Ezen felül összehasonlítom majd a hazai, illetve egy külföldi konyha fűszerhasználatát. Vizsgálni fogom a Gundel étterem mai gasztronómiai színtéren betöltött helyét, valamint sikerük okát is, egészen a konyháig visszavezetve.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, fűszerezés, fűszernövények, Gundel, à la carte |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 17. 16:33 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 17. 16:33 |
Actions (login required)
Tétel nézet |