A Krisztina Cukrászda főbb folyamatainak vizsgálata

Botlik Petra (2022) A Krisztina Cukrászda főbb folyamatainak vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Botlik Petra- A Krisztina Cukrászda főbb folyamatainak vizsgálata ..pdf] PDF
Botlik Petra- A Krisztina Cukrászda főbb folyamatainak vizsgálata ..pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban bemutattam a Zila Kávéház- Krisztina Cukrászda és Étterem történetét, melyet képekkel tarkítottam a weboldal segítségével. Szó volt még a cukrászat folyamatairól, az itt jelenlévő módszerekről és a napi működésről is. A gyakorlati helyem tekintetében megemlítettem az általam végzett tevékenységeket, az ezekhez használt eszközöket és berendezéseket. Szintén leírtam a desszert díszítés és felszolgálás lépéseit a termékkészítési technológiákat és az ezek által készült különleges termékeket. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen neves és nagy hírű cukrászda gyakornokává válhattam és kitanulhattam a mesterséget. Többek között nagyon örülök, hogy a gasztronómiai forradalmat kezdő Zila László mestercukrász létesítményében és általa megalkotott eszközökkel dolgozhattam. Különleges volt számomra a Zila tortaforma használata, mely más cukrászdákban nem ennyire elterjedt és nem megy különlegesség számba. Ezek után vizsgálati anyagaimat osztottam meg, mely tartalmazott egy általam készített SWOT analízist, illetve egy kérdőívet is. Véleményem szerint hasznos volt a SWOT táblázat megalkotása, így én is jobban átláthattam a cukrászda és az ipar helyzetét. Emellett a kérdőív is nagy segítségéremre volt a vásárlók megértésének szempontjából. Ezt 126-an töltötték ki, ami alapján aktuális és helyes elemzést tudtam végezni. A projektmunka végéhez közeledve következtetést vontam az addig leírtakból, mely során feldolgoztam a vizsgálatok anyagait és rendszereztem a könnyebb megértés érdekében. Sokat tanultam a dolgozat megírása közben a kutató munkám során. Minden közreműködő segítőkész volt, így bízom benne, hogy méltó munkával hálálom meg a hozzájárásukat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balog-Siposné Szöcze Anikó
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: cukrászda, kutatás, különlegesség, találmány, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 17. 15:09
Utolsó módosítás: 2023. Már. 17. 15:09

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet