Zero waste in the food and beverage industry

Aguirre-Szilágyi Ignacio (2023) Zero waste in the food and beverage industry. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat Aguirre-Szilágyi Ignacio WO7YLI.pdf] PDF
Szakdolgozat Aguirre-Szilágyi Ignacio WO7YLI.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of CHM_Aguirre-Szilágyi Ignacio_külső_bíráló_2022.pdf] PDF
CHM_Aguirre-Szilágyi Ignacio_külső_bíráló_2022.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (49kB)
[thumbnail of CHM_Aguirre-Szilágyi Ignacio_ angol_belső_bíráló_Katalin Sóvári.pdf] PDF
CHM_Aguirre-Szilágyi Ignacio_ angol_belső_bíráló_Katalin Sóvári.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (58kB)

Absztrakt (kivonat)

Nowadays the situation of global warming, climate change and pollution make us worry about the future of our planet. For this reason, my aim with this paper is to think about different solutions and ways for a small restaurant to become as sustainable as possible. The importance of this topic is seen in some governmental decisions from the last few years, for example the banning of some single-use plastics. Personally, it is an important topic for me, since I try to gradually be more and more ecofriendly. I avoid plastic packaging, when possible, although there is a very little offer of these products. I believe that if more people changed their habits, it would mean a huge difference for the environment. I consider it important to have a practical outcome of this research in a form of my thesis. The key question for this research is: How to become “zero waste” in the F&amp;B industry? What steps must a restaurant make to minimize the amount of waste produced? And lastly, how will it make an influence on the customers?<br>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Sóvári Katalin
Belső
Mesteroktató; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Eco-friendly, Food and beverage industry, sustainability, waste reduction, zero waste
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 17. 13:54
Utolsó módosítás: 2023. Már. 17. 13:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet