A vegetáriánus/vegán éttermek helye a budapesti piacon

Albert Szabina Gabriella (2023) A vegetáriánus/vegán éttermek helye a budapesti piacon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat 2022 végső.pdf] PDF
Szakdolgozat 2022 végső.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)
[thumbnail of Albert szabina_Szakdolgozat értékelő lap_külső_2022.pdf] PDF
Albert szabina_Szakdolgozat értékelő lap_külső_2022.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (191kB)
[thumbnail of Albert Szabina bírálat.pdf] PDF
Albert Szabina bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (59kB)

Absztrakt (kivonat)

Közel három éve, hogy átmentem azon a göröngyös úton, ami a vegetáriánus életmódhoz vezetett. A választott téma teljesen személyes. Egy olyan dolgozatot szerettem volna kiadni a kezemből, melynek témája igazán érdekel és a szabad időmben is szívesen foglalkozok vele. Ez alatt az időszak alatt, mióta lemondtam a hús evésről, gyakran kerestem fel növényi alapú recepteket és próbáltam ki őket, állatvédelmi és egészségügyi cikkek olvastam és filmeket néztem a témában, valamint folyamatosan figyelem a budapesti vegetáriánus/vegán éttermek terjeszkedését és felhozatalát. Habár én nem minden állati eredetű termékről mondtam le, nálam minden esetben plusz, ha tudom, olyan ételt fogyasztok, melynek előállítása során állat nem sérült, ezért szívesen választok én is a vegán opciók közül, amennyiben van rá lehetőségem. A téma választásom fő oka, hogy szerettem volna elmélyedni a témában, kutatásaimat össze foglalva levonni a konklúziót hipotéziseim kapcsán. Érdekel, mások miért váltanak erre a drasztikus életmódra, mi motiválja őket. Hogyan lehetne népszerűsíteni (amennyiben valóban szükség van rá).

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balog-Siposné Szöcze Anikó
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Budapest, étterem, piac, vegán, vegetáriánus
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 17. 13:54
Utolsó módosítás: 2023. Már. 17. 13:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet