Crisis Effects on Restaurants Business Models

Bánki Tamás Balázs (2023) Crisis Effects on Restaurants Business Models. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Crisis Effects on Restaurants Business Models - PDF.pdf] PDF
Crisis Effects on Restaurants Business Models - PDF.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (492kB)
[thumbnail of 221227_CHM_Bánki_Tamás_Balázs.pdf] PDF
221227_CHM_Bánki_Tamás_Balázs.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (135kB)
[thumbnail of Bánki_Tamás_Balázs_CHM_Opponent_Assessment_Sheet_2022.pdf] PDF
Bánki_Tamás_Balázs_CHM_Opponent_Assessment_Sheet_2022.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (54kB)

Absztrakt (kivonat)

The mysterious SARS-CoV-2 or Covid-19 shocked the world in 2020 when it rapidly spread around the globe. The governments employed non-pharmaceutical actions to minimise the spread of the virus. One of the biggest damages were done to tourism and hospitality. Due to social distancing restaurants needed to assemble a new business model to survive the pandemic. In this thesis the effect of the crisis on restaurants will be introduced. What coping strategies were employed and what is resilience. The research methodology elaborates on coping during the lockdowns in Hungarian restaurants and bars. The study's primary focuses on how well restaurants and bars can control the damage caused by the COVID-19 outbreak and respond quickly to the challenges.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Debreceni János
Belső
egyetemi tanársegéd; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bars, business model, business model innovation, coping, Covid-19, delivery, hospitality, management, research, resilience, restaurants, SARS-CoV-2, tourism
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 17. 13:54
Utolsó módosítás: 2023. Már. 17. 13:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet