A Kökény és Fia Családi Borászat, valamint a Kunsági borvidék ismertetése és népszerűsítése

Bakos Csenge (2023) A Kökény és Fia Családi Borászat, valamint a Kunsági borvidék ismertetése és népszerűsítése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A Kökény és Fia családi borászat, valamint a Kunsági borvidék ismertetése és népszerűsítése.pdf] PDF
A Kökény és Fia családi borászat, valamint a Kunsági borvidék ismertetése és népszerűsítése.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Bakos Csenge.pdf] PDF
Bakos Csenge.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (761kB)
[thumbnail of Bakos Csenge szakdolgozat értékelő lap belső.pdf] PDF
Bakos Csenge szakdolgozat értékelő lap belső.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (208kB)

Absztrakt (kivonat)

A Duna borrégió legismertebb borvidéke, a Kunsági borvidék, kiváló természeti adottságokkal rendelkezik a bortermelésre. Kiváló borászok készítenek kitűnő borokat ezen a vidéken. Az utóbbi években rengeteget fejlődött technológiailag, egyre több szakmai elismerésben részesülnek a Kunsági borászok, nemcsak hazánkban, de világszerte is. Ismertségét azonban beárnyékolja a múlt. A sok éven át tartó rossz minőségű borok, és a tény, hogy főként síkság, nagymértékben befolyásolták jövőjét. Az alföldi borokkal kapcsolatos előítéletek, manapság már szerencsére úgy tűnik, hogy kikoptak a köztudatból. Az emberek többsége nem is ismeri a homoki bor kifejezést, ezért nem is kapcsol hozzá semmilyen negatív előítéletet. A semleges vélemények megváltoztatása könnyebb, az emberek nyitottabbak és előítéletektől mentesek az új dolgok felé. Emiatt úgy gondolom, nem olyan rossz a Kunság helyzete, ezt növekvő ismertsége is bizonyítja. A megfelelő marketing stratégiával és egy kis idővel, az emberek felfedeznék ezt a borvidéket is. A borászatoknak is, manapság már többet kell nyújtaniuk a jó bornál, hogy az emberek számára ismertek legyenek. A Kökény és Fia Családi Borászat példáját követve, amelyik borászat megteheti, érdemes legalább éttermet működtetni, hogy egy minimum egynapos túra keretein belül is meglátogassák őket a vendégek. A szálláshely biztosítása a következő lépés, hiszen így már nemcsak az éttermekkel, de a környékbeli szálláshelyekkel is versenyre kelnek. Előnyük, maga a tény, hogy borászatok, hiszen egy borkedvelő inkább választ egy szálláshelyet és éttermet egy borászatnál, ahol minőségi borokat kóstolhat idilli környezetben. Ez az egyik legnagyobb erősségük az egyéb szolgáltatásokat kínáló borászatoknak. A Kunsági borvidék igazi fejlődéséhez valódi összefogásra lenne szükség. A borászok, a szakmai szervezetek és a rendezvényszervezők segítségével hiszem, hogy rövid idő alatt méltó helyére emelnék, ezt a kiváló szaletli borokat adó vidéket. A Kunsági borvidék, a hétköznapi borok királynője. Fontosságának felismerése elkerülhetetlen, hiszen a bor központi szerepet tölt be az életünkben, akár az ünnepekor, akár a hétköznapokban.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: borászat, borkultúra, bormarketing, Duna borrégió, Kunsági borvidék
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 17. 13:53
Utolsó módosítás: 2023. Már. 17. 13:53

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet