Ábel András (2023) A Szekszárdi borvidék bemutatása a Bodri Pincészeten keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A Szekszárdi borvidék bemutatása a Bodri Pincészeten keresztül 2022.12.05..pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (655kB) |
|
PDF
Ábel András_k.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (748kB) |
|
PDF
Ábel András szakdolgozat belső értékelés.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (209kB) |
Absztrakt (kivonat)
A borkészítés több évezredes múltra tekint vissza. A különböző fajtájú szőlőlevekből készített alkoholos italok ez idő alatt számottevő helyet foglaltak el számtalan emberi kultúrában, és jelentős szerepét a XXI. században sem vesztette el. A nem kevés munka- és energia-befektetést igénylő nedű nélkül szinte elképzelhetetlenek lennének hétköznapjaink és sorsfordító pillanataink, legyenek azok boldogok, vagy szomorúak. A borkultúra eme tevékeny, gyakorlati kifejeződése saját családom történetét is nagyban befolyásolta már a XIX. század derekán élt felmenőimtől egészen dédapámig bezárólag. A családomban fennmaradt szőlőtermesztéshez és borkészítéshez kapcsolódó tárgyi és történeti emlékek jelentősen befolyásolták az én egyéni identitásomat is, amely - többek között - egy a múlt iránti különös érdeklődésben manifesztálódik saját családom és szűkebb pátriám irányába. A borászat iránti érdeklődésem tehát nem egy légből kapott, egyszeri fejezet az életemben.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | bor, borászat, étterem, magyarországi borvidékek, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 17. 13:53 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 17. 13:53 |
Actions (login required)
Tétel nézet |