Land Rover – Egy prémium autómárka branding- és kommunikációs tevékenysége

Illéssy Johanna (2023) Land Rover – Egy prémium autómárka branding- és kommunikációs tevékenysége. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Land Rover - Egy prémium autómárka branding- és kommunikációs tevékenysége - Illéssy Johanna.pdf] PDF
Land Rover - Egy prémium autómárka branding- és kommunikációs tevékenysége - Illéssy Johanna.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. December 03..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem - WAE Kft., Illéssy Johanna.pdf] PDF
Titkosítási kérelem - WAE Kft., Illéssy Johanna.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (200kB)
[thumbnail of IllessyJohanna_Kulsoertekeles_2023.pdf] PDF
IllessyJohanna_Kulsoertekeles_2023.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (2MB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő lap BELSŐ új_Illéssy Hanna.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő lap BELSŐ új_Illéssy Hanna.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (161kB)

Absztrakt (kivonat)

Korán fény derült az autók, és alapvetően az autóipar iránti lelkes érdeklődésemre, így nem éreznék magamtól semmit hitelesebbnek, mint egy sikeres, a fent felsorolt, úgymond „közkedvelt” elemeket képviselő prémium autómárka branding- és kommunikációs tevékenységének bemutatását – erre a célra pedig a brit gyökerekkel rendelkező Land Rover márkát választottam. Ez a márka ugyanis számomra eget rengető hitelességgel, őszinteséggel és gyökerei iránt gyakorolt hűséggel fordul célcsoportja, és minden ember felé – ígéreteket tesz, melyeket be is épít termékeibe, elegáns, szofisztikált és visszafogott marad minden kommunikációs helyzetben. Ezen felsorolt tényezők pedig olyan kiemelkedő erények, melyek kapcsán buzgó lelkesedéssel vizsgálhatom majd a Land Rover által felépített nevet és arculatot, illetve a fogyasztókban előidézett első benyomást és a brand által kialakított alapvető hozzáállást. A márka életében a 2022-es év kommunikációs szempontokból igencsak nagy szerepet játszott, melynek során új irányelvek alapján működhet a Jaguar Land Rover márkacsalád. Primer kutatásaim online kérdőív, illetve két szakmabeli személlyel elvégzett mélyinterjú útján történtek. Kérdőívem Google Űrlap formájában küldtem ki email és közösségi média felületek útján, mely rövid időn belül hozott magas kitöltésszámot, ezzel vizsgálható mintát adva dolgozatomhoz. Kérdőívem Jakab Zsolttal, a magyar Jaguar Land Rover márkákért felelős marketingigazgatóval, illetve Csörgő Lászlóval, a Magyar Land Rover Közösség korábbi elnökével, illetve a méltán híres zsámbéki Driving Camp vezető instruktorával végeztem. Dolgozatomban a primer- és szekunder kutatások elvégzésével leginkább arra a kérdésemre szeretnék releváns, kvalitatív választ találni, miszerint a Land Rover márka vajon milyen kommunikációs irányok felé tesz kikacsintást, stratégiai szempontból ez milyen célból történik, a fogyasztók presztízs kérdésében hova pozícionáljak a márkát, illetve, hogy a fennálló kommunikációs változást hogyan fogadják a felhasználók. Munkámat amolyan fogyasztói oldalról szemlélt piaci feltérképezésként is hasznosítani szeretném: reményeim szerint értékes információként megtudhatjuk, milyen megjelenési formákra volna szükség a Land Rover márka területén a márka további népszerűsítésére, ám prémium vonalának töretlen megtartására.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
dr. Papp Vanda
Belső
egyetemi docens; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: autóipar, gépjármű, Land Rover, marketingkommunikáció, online marketing
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Feb. 23. 14:39
Utolsó módosítás: 2023. Feb. 23. 14:39

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet