Szabó Panna (2023) „Mentes” vendéglátó rendezvények vizsgálata a gluténmentes diétát követők körében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat-Szabo-Panna.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Szabó Panna_Szakdolgozat értékelő Bsc magyar_Turizmus tanszék.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (145kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő lap_Szabó Panna_2022.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (81kB) |
Absztrakt (kivonat)
A gluténmentes életmód napjainkban egyre nagyobb teret nyer, és sokkal több ember fordul az egészségesebb táplálkozás felé és nem csak a tudatosság miatt, hanem mert kiderül, hogy ételallergiával küzdenek, ami a 21. században egyre több emberre jellemző. Ma már elengedhetetlen, hogy különböző rendezvényeken legyen olyan opció, amit az ételallergiákkal küzdők vagy diétázók számára tartanak fent, de ez az étkezés annyira ismertté vált, hogy már olyan rendezvényekkel is szembe kerülhetünk, ahol csak glutén és egyéb allergénektől mentes ételekkel és italokkal találkozhatunk. Ezek a típusú rendezvények pedig a leginkább biztonságosak azok számára, akik szigorúan tartott diétát követnek vagy cöliákiával küzdenek, itt keresztszennyeződés veszélye nélkül tudnak biztonságosan étkezni.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Csak a Mentes Kft, gluténmentes, rendezvény(ek), rendezvényszervezés, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Feb. 23. 14:39 |
Utolsó módosítás: | 2023. Feb. 23. 14:39 |
Actions (login required)
Tétel nézet |