Sörkészítés, sörfogyasztási szokások és a kézműves sörök megítélése Magyarországon

Tóth Zsombor (2023) Sörkészítés, sörfogyasztási szokások és a kézműves sörök megítélése Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Tóth_Zsombor_szakdolgozat_WJSBTB_2022.12.11.pdf] PDF
Tóth_Zsombor_szakdolgozat_WJSBTB_2022.12.11.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (948kB)
[thumbnail of Tóth Zsombor_konzulens_Sóvári Katalin.pdf] PDF
Tóth Zsombor_konzulens_Sóvári Katalin.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (146kB)
[thumbnail of Tóth Zsombor_opponens_Zmák Tibor.pdf] PDF
Tóth Zsombor_opponens_Zmák Tibor.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatomban a magyarországi sörfogyasztási szokásokat szeretném vizsgálni. Ezen belül szeretném bemutatni a sört, mint fogyasztási cikket. Leírom a történetét, majd szeretném ismertetni az új magyarországi sörfogyasztási trendeket.Azért választottam ezt a témát, mert én magam is sörkedvelő vagyok és szeretném jobban megismerni a magyar piacot és a benne rejlő lehetőségeket. A dolgozatom első részében a sör, mint alkoholos ital történetével és bemutatásával szeretnék foglalkozni. Szeretném bemutatni jelenleg milyen sörök léteznek, melyek a legismertebb fajták.  Ezeknek a söröknek a jellemzőit, főzési módját és eredetét is be fogom mutatni a dolgozatomban. A téma kidolgozását az időben való visszatekintéssel kezdem, megismerkedem az eredetével, az első készítési módjával, illetve a sör legelső fogyasztóival. A sör történetéhez hozzátartozik a gyártási technológia folyamatos fejlődése is, így a második fejezetben kitérnék a különböző készítési módokra a magyar és külföldi sörök tekintetében egyaránt. A magyar kézműves sörgyártás nagyobb hangsúlyt fog kapni a dolgozatomban. A dolgozatom témája a kisüzemi sörfőzés. Bemutatom néhány példán keresztül, mik is azok a kisüzemi, vagy másnéven kézműves sörfőzdék. Választ keresek arra a kérdésre, miért nem tudnak igazán nagy sikereket elérni a kis főzdék hazánkban és arra keresem a választ, hogy vajon tényleg telítődött-e a piacuk.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Sóvári Katalin
Belső
Mesteroktató; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: 21. század, kisüzemi termelés, sör, söripar, sörtermelés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Feb. 11. 09:29
Utolsó módosítás: 2023. Feb. 11. 09:29

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet