Tóth Zsombor (2023) Sörkészítés, sörfogyasztási szokások és a kézműves sörök megítélése Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Tóth_Zsombor_szakdolgozat_WJSBTB_2022.12.11.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (948kB) |
|
PDF
Tóth Zsombor_konzulens_Sóvári Katalin.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (146kB) |
|
PDF
Tóth Zsombor_opponens_Zmák Tibor.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozatomban a magyarországi sörfogyasztási szokásokat szeretném vizsgálni. Ezen belül szeretném bemutatni a sört, mint fogyasztási cikket. Leírom a történetét, majd szeretném ismertetni az új magyarországi sörfogyasztási trendeket.Azért választottam ezt a témát, mert én magam is sörkedvelő vagyok és szeretném jobban megismerni a magyar piacot és a benne rejlő lehetőségeket. A dolgozatom első részében a sör, mint alkoholos ital történetével és bemutatásával szeretnék foglalkozni. Szeretném bemutatni jelenleg milyen sörök léteznek, melyek a legismertebb fajták. Ezeknek a söröknek a jellemzőit, főzési módját és eredetét is be fogom mutatni a dolgozatomban. A téma kidolgozását az időben való visszatekintéssel kezdem, megismerkedem az eredetével, az első készítési módjával, illetve a sör legelső fogyasztóival. A sör történetéhez hozzátartozik a gyártási technológia folyamatos fejlődése is, így a második fejezetben kitérnék a különböző készítési módokra a magyar és külföldi sörök tekintetében egyaránt. A magyar kézműves sörgyártás nagyobb hangsúlyt fog kapni a dolgozatomban. A dolgozatom témája a kisüzemi sörfőzés. Bemutatom néhány példán keresztül, mik is azok a kisüzemi, vagy másnéven kézműves sörfőzdék. Választ keresek arra a kérdésre, miért nem tudnak igazán nagy sikereket elérni a kis főzdék hazánkban és arra keresem a választ, hogy vajon tényleg telítődött-e a piacuk.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | 21. század, kisüzemi termelés, sör, söripar, sörtermelés |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Feb. 11. 09:29 |
Utolsó módosítás: | 2023. Feb. 11. 09:29 |
Actions (login required)
Tétel nézet |