A fogyasztói attitűd befolyásolásának korszerű eszközei a fesztiválturisztikai marketingben

Vörös Tamara (2023) A fogyasztói attitűd befolyásolásának korszerű eszközei a fesztiválturisztikai marketingben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Vörös_Tamara.pdf] PDF
Szakdolgozat_Vörös_Tamara.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Vörös Tamara.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Vörös Tamara.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (271kB)
[thumbnail of VorosTamara_szakdolgozat értékelő_Sulyok Judit.pdf] PDF
VorosTamara_szakdolgozat értékelő_Sulyok Judit.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (246kB)

Absztrakt (kivonat)

Szekunder kutatásom alapján láthatjuk, hogy a digitalizációnak köszönhetően az élet legtöbb területén változások következtek be, a társadalom szerves kiegészítőjévé váltak az online technológiák. Ez a turizmus szektorában is szemmel látható fejlődéseket indított el. Főleg marketing szempontból történtek átalakulások. Elengedhetetlen, hogy ezeket a változásokat megfelelően adaptálják a szolgáltatók a fesztiválturisztikai szektorban is, hiszen csak így tudnak fejlődni és lépést tartani a fogyasztók igényeivel. Különböző marketingstratégiákat dolgoznak ki a digitális világba erősen bekapcsolódott fogyasztók könnyebb és hatékonyabb elérésének érdekében. Ez többek között közösségi média marketinggel történik meg. Az effajta marketing gyakorlatok a szolgáltatóknak segítenek megtalálni a leghatékonyabb meggyőzési eszközt, jobban megismerni a célszegmensük igényeit, illetve, hogy mi az, ami pontosan motiválja őket és fenntartani a szolgáltató-fogyasztó kapcsolatot. A téma keretein belül jellemeztem még az Y és Z generációt, mivel a célszegmens a fesztiválturizmus szektorában nem más, mint az Y és Z generáció fogyasztói, elengedhetetlen jobban megismerni ennek a rétegnek a jellemzőit, szokásait. Ők azok a fogyasztók, akikre a legnagyobb hatással van a közösségi médiára történő tartalomgyártás, tekintve, hogy erős kapcsolódásuk van az online világhoz. Ebből kifolyólag a zenei fesztiválok marketing tevékenységének közösségi médián való jelenléte is erős. Primer kutatásom három tematikus, kvalitatív fogyasztói interjút és kvantitatív kérdőíves megkérdezést tartalmazott. Az interjúk során többek között kiderült, hogy mi jellemzi az interjúalanyok fesztiválokhoz kapcsolódó szokásait, preferenciáit, hogyan állnak a közösségi média marketing módszereihez, milyen fogyasztói stílus jellemzi őket és mik számukra a motivációs tényezők fesztiválturisztikai szempontból. A kérdőív esetében is hasonló témákra fókuszáltak a kérdések. Információt szereztem a hirdetésekkel való kapcsolatukhoz, a fogyasztói viselkedésükhöz és a fesztiválokon való résztvételre ható motivációs tényezőkhöz fűződően.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Jancsik András
Belső
egyetemi docens; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: e-marketing - elektronikus marketing, fesztiválturizmus, fogyasztói magatartás, közösségi média marketing, Y generáció, Z generáció
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Feb. 11. 09:28
Utolsó módosítás: 2023. Feb. 11. 09:28

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet