A digitalizáció és robotika munkaerőt kiváltó lehetőségei a szállodaipar és vendéglátás területén, a Covid-19 világjárvány erre kifejtett hatása

Nagy Gábor (2023) A digitalizáció és robotika munkaerőt kiváltó lehetőségei a szállodaipar és vendéglátás területén, a Covid-19 világjárvány erre kifejtett hatása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A digitalizáció és robotika munkaerőt kiváltó lehetőségei a szállodaipar és vendéglátás területén, a Covid-19 világjárvány erre kifejtett hatása.pdf] PDF
A digitalizáció és robotika munkaerőt kiváltó lehetőségei a szállodaipar és vendéglátás területén, a Covid-19 világjárvány erre kifejtett hatása.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (783kB)
[thumbnail of Nagy Gábor_opponens_Bártfai Endre.pdf] PDF
Nagy Gábor_opponens_Bártfai Endre.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (65kB)
[thumbnail of Nagy_Gábor_Szakdolgozat értékelő Bsc magyar.pdf] PDF
Nagy_Gábor_Szakdolgozat értékelő Bsc magyar.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (56kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat egy 2022-ben nagyon aktuális témát kutat, a robotika és digitalizáció lehetőségeit a szállodaipar és vendéglátás területén. Vizsgálja azt, hogy hogyan is alakult ki ennek igénye, milyen formában van jelen és mik a jövőbeni kilátások. Milyen mértékben befolyásolta ezt a folyamatot a Covid-19 világjárvány. Ezen felül kitér arra is, hogy a jelen szakemberei és a vendégek a fogyasztói oldalon mennyire fogadják el a technológiai újtásokat. Ki az, aki a magánéletben is alkalmazza ezeket az eszközöket és üdvözli az újítást az élet más területein is és ki az, aki továbbra is a klasszikus értelemben vett vendéglátást és szálláshely szolgáltatást részesíti előnyben.Ezen felül a gazdasági, megtérülési oldalt is gorcső alá veszi a dolgozat és megvizsgálja, hogy milyen időtáv alatt térül meg egy robot beruházása és valóban ki tud-e váltani bizonyos pozíciókat. A dolgozat igazolja a téma aktualitását és az abban szereplő kérdőíves kutatás eredménye is ezt támasztja alá.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Talabos István
Belső
óraadó tanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: koronavírus-járvány (COVID-19), munkaerőpiac, robotika, turizmus, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Feb. 10. 14:44
Utolsó módosítás: 2023. Feb. 10. 14:44

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet