Digitális érettség a cargo-partner kft.-nél és az alkalmazott rendszereinek vizsgálata, elemzése

Záborszki Zsanett Hermina (2022) Digitális érettség a cargo-partner kft.-nél és az alkalmazott rendszereinek vizsgálata, elemzése. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Záborszki_Zsanett_Hermina_SRPW8t_Szakdolgozat_Digitális_érettség_a_argo-partner_kft-nél_és_az_alkalmazott_rendszereinek_vizsgálata_elemzése.pdf] PDF
Záborszki_Zsanett_Hermina_SRPW8t_Szakdolgozat_Digitális_érettség_a_argo-partner_kft-nél_és_az_alkalmazott_rendszereinek_vizsgálata_elemzése.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 10..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítás_SRPW8T.pdf] PDF
Titkosítás_SRPW8T.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (418kB)
[thumbnail of Záborszki_Zsanett_Hermina_szakdolgozati-osszefoglalas_2022.pdf] PDF
Záborszki_Zsanett_Hermina_szakdolgozati-osszefoglalas_2022.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 10..

Download (308kB)

Absztrakt (kivonat)

A XXI. század egyik igen meghatározó része lett az online térben való jelenlét. Amellett, hogy rohamosan jelennek meg az új technológiák és fejlesztések, felgyorsult világunk elkezdett törekedni a digitalizálásra, ami első körben a vállalatokra és azok tevékenységeire fejti ki hatását. Ezen változások eredményeként a digitális érettség kérdése nem hagyható figyelmen kívül. A szakdolgozatom bevezető részében betekintést nyerhettünk a kutatásom céljának meghatározásába, és szót ejtettem a szakirodalom feldolgozása során szerzett élményeimről.Elkövetkezőkben a témához kapcsolódó, kulcsfontosságú szakszavakkal és a kialakulásukhoz vezető történelmi események megemlítésével igyekeztem az olvasót megismertetni. A digitális érettség értelmezése és a hozzá kapcsolódó kifejezések. a szerteágazó területeken olykor egymást lefedve, azonban mégsem ugyanazt az ábrázatot festve le elénk ismertet meg minket a fogalmak természetét illetően. Mivel nem teljesen lehet így egy egységes képet festeni ezekről a definíciókról, megvizsgálásra kerültek a különböző nézetek és megfogalmazására került értelmezésük. A nagyobb tartalmi részben specifikusan a cargo-partner kft. által szolgáltatásba vett platformokat és szoftvereket vettem tanulmányozás alá, megismertetve az olvasót működésükkel, olykor belelátva a vállalat működési folyamataiba. Az alkalmazott szoftverek bemutatását az adatkezelés aspektusán keresztül teszem ezt meg.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Avornicului Mihály Szilárd
Belső
egyetemi docens; Gazdaságinformatika Tanszék; PSZK
Maráz Katalin
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: adatkezelés, Cargo-Partner Kft., digitalizáció, Digitális érettség, digitális lábnyom, Zöld lábnyom
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Nov. 11. 08:18
Utolsó módosítás: 2022. Nov. 11. 08:18

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet