Az informatikai innováció hatása a logisztika és ellátási lánc profitabilitására

Varjú Dominik Attila (2022) Az informatikai innováció hatása a logisztika és ellátási lánc profitabilitására. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Az informatikai innováció hatása a logisztika és ellátási lánc profitabilitására.pdf] PDF
Az informatikai innováció hatása a logisztika és ellátási lánc profitabilitására.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2037. Május 09..

Download (678kB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (497kB)
[thumbnail of Összefoglaló.pdf] PDF
Összefoglaló.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2037. Május 09..

Download (208kB)
[thumbnail of Nyilatkozat.pdf] PDF
Nyilatkozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2037. Május 09..

Download (413kB)

Absztrakt (kivonat)

Napjainkban elengedhetetlen az informatika és az információ technológia az élet minden területén, az oktatástól egészen a logisztikáig. Ahogyan fejlődik a technológia és az informatika, vállalkozások a világ összes táján törekednek lépést tartani a rohamosan váltakozó innovációkhoz és fejlesztésekhez. Ez a papír egy részletes leírást biztosít az informatikai innováció hatásáról a logisztikára és az ellátási láncra különböző kutatási kérdéseken keresztül, pontosabban három kérdéssel, amelyek felépítik a szerkezetét ennek a szakdolgozatnak. Az első és legfőbb kérdés, hogy milyen hatással volt az informatika innovációja a logisztika és ellátási lánc profitabilitására? Már meglévő kutatásokra és szakirodalomra támaszkodva különböző mérföldkövek állapíthatok meg az informatikai innováció során, amiken keresztül megfigyelhető, hogy hogyan adoptálnak a multinacionális cégek a folyamatos IT fejlődéshez. Ezek az innovációk, illetve mérföldkövek az analóg technológiákról a digitalizáltra való váltás, a Management Szoftver elterjedése, az ellátási lánc globalizációja, az E-kereskedelem bevezetése, és az Internet és Big Data használata. Az elmúlt ötven év fejlesztéseire támaszkodva, egy szisztematikus, narratív szakirodalmi áttekintés biztosítja a részletes téma feldolgozást. Az innováció, illetve az adaptáció témakör elemzése után szükség szerű szót ejteni a fenntarthatóságról, pontosabban arról, hogy milyen fenntarthatósági lépeseket tehetnek a cégek egy ‘zöldebb jövő’ érdekében? Az analízis arra a következtetésre utal, hogy az informatika és technológia fejlődése kulcsfontosságú szerepet töltött és tölt be a logisztika és az ellátási lánc működésében és ez a kvalitatív szakirodalmi megközelítés szisztematikus áttekintést biztosít a témáról

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kiss Dániel
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: 21. század, export, export árufeladás, szállításirányítás, szállítmányozás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Nov. 11. 08:17
Utolsó módosítás: 2022. Nov. 11. 08:17

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet