Dokumentumkezelő szoftver fejlesztése gazdasági vállalatnak

Vaskó Milán Ádám (2022) Dokumentumkezelő szoftver fejlesztése gazdasági vállalatnak. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Dokumentumkezelő program készítése gazdasági vállalatnak.pdf] PDF
Dokumentumkezelő program készítése gazdasági vállalatnak.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Összefoglaló - Dokumentumkezelő szoftver fejlesztése gazdasági vállalatnak.pdf] PDF
Összefoglaló - Dokumentumkezelő szoftver fejlesztése gazdasági vállalatnak.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (313kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom beszámolójában egy szállítmányozási cégről írok, amely a P.Transz Bt. A cég főtevékenysége a nemzetközi áruszállítmányozás. A vállalat főként spedícióval foglalkozik, így partnereken keresztül oldja meg a szállítást a saját kamion flotta helyett. A beszámolóban két tevékenységet elemezek, amely elengedhetetlen a cég számára. Az első az információs rendszerek működtetése, ugyanis egy logisztikai cégnél az információ áramlása elengedhetetlen, illetve ennek informatikai támogatottsága is.  Ezeket ismertetem a beszámolóm első részében, valamint a vállalat informatikai rendszerének megújításáról és karbantartásáról írok, hogy az információ-áramlás zökkenőmentesen működhessen. A beszámolóm második témája a beszerzéssel kapcsolatos tervezés, valamint ehhez kapcsolódó folyamatok bemutatása, ugyanis a cég pull rendszert alkalmaz, amelyben a vevő igényeihez alkalmazkodik, így az erőforrások beszerzését is ehhez kell alkalmazni. Az erőforrások megtervezése nélkül a vállalat több problémába ütközhetne. Ezeket az erőforrásokat legtöbbször partnereken keresztül szerzi meg, viszont előfordulhat, hogy feltételeiket nem tudják összeegyeztetni, így a cég a Timocom fuvarbörze alkalmazásán keresztül szerzi meg ismeretlen vállalatoktól, ezt a szoftvert részletezem. A szakdolgozatom második felében egy szoftver elkészítéséről írok, annak alternatív megoldásairól, tervezéséről, folyamatairól. Ez a szoftver egy dokumentum-kezelő szoftvernek készül, erre azért volt szükség mivel a vállalatnál felléptek olyan időveszteségek, amelyek az információ szerzéssel kapcsolatosak és erre rendelkezésre álló tudásunkkal támogatást tudtunk nyújtani. A szoftver egy adatbázis alapú szoftver, így a tervezés első részében ennek a megtervezéséről írok, majd ezután a program felépítéséről, hogy miként és hogyan készítettük el, milyen előnyei vannak. A szoftver jelenleg tesztfázisban van és egy felhasználó teszteli azt, de a megszerzett tapasztalatai alapján, azt a visszajelzést kaptuk, hogy az eltervezett célját teljesíti.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bártfai Csaba
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: adatbázis, adatbáziskezelés, beszerzés, dokumentumkezelés, informatikai eszközök, informatikai rendszer(ek), információáramlás, szállítmányozás, szoftver, szoftverfejlesztés, táblázatkezelés, vállalatirányítási információs rendszer(ek)
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Nov. 11. 08:15
Utolsó módosítás: 2022. Nov. 11. 08:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet