A Fuchs Tojás cégcsoport elhelyezkedése a Magyar Tojáspiacon

Meinczinger Martina (2022) A Fuchs Tojás cégcsoport elhelyezkedése a Magyar Tojáspiacon. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Meinczinger_Martina_A_Fuchs_Tojás_cégcsoport_elhelyezkedése_a_Magyar_Tojáspiacon.pdf] PDF
Meinczinger_Martina_A_Fuchs_Tojás_cégcsoport_elhelyezkedése_a_Magyar_Tojáspiacon.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2032. Május 10..

Download (1MB)
[thumbnail of Meinczinger_Martina_Titkosítási_kérelem.pdf] PDF
Meinczinger_Martina_Titkosítási_kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (927kB)
[thumbnail of Meinczinger_Martina_Záródolgozat_összefoglalás.pdf] PDF
Meinczinger_Martina_Záródolgozat_összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2032. Május 10..

Download (153kB)

Absztrakt (kivonat)

A záródolgozatom témájának a Fuchs Tojás cégcsoport elhelyezkedése a Magyar Tojáspiacon témát választottam. A szakmai gyakorlatomat a Fuchs Tojás cégcsoportnál töltöttem, ahol a cégcsoport életében aktívan részt vettem. Mivel szinte minden folyamatba bele láttam, úgy gondoltam, hogy az lesz a legjobb, ha erről írom a záródolgozatomat. A dolgozatomat a szakmai beszámolóval kezdtem, ahol bemutattam két feladatot, amit én végeztem rendszeresen a szakmai gyakorlatom során. Izgalmas témának tartottam a cégcsoport elhelyezkedését a tojáspiacon. A vállalat ismertségét egy kérdőív segítségével mértem fel, amit feltöltöttem egy közösségi oldalra és 100 ember kitöltötte és ezzel segítette a munkámat. A cégcsoport 1 egyéni vállalkozásból és 3 korlátolt felelősségű társaságból áll össze. Mindegyik cég részt vesz a másik cég életében és teljes összefüggésben működnek. A cégcsoport 100%-ban Magyar tulajdonú családi vállalkozás. A záródolgozatomban bemutattam, hogy melyik cég milyen tevékenységet folytat és hogy ezek hogyan kapcsolódnak össze. Bemutattam a tartási módokat is, amik egy ilyen termékkel foglalkozó cég életében nagyon meghatározó tényezők. Állattartási szempontból a szabadtartásos és a mélyalmos tartás a legkedvezőbb, a cégcsoport ezeket a tartási formákat alkalmazza. Ismertettem részletesebben a szabadtartásos telep előnyeit és hogy egy látogatóközpont is található, amit előre bejelentkezés után bárki megtekinthet. A cég marketing tevékenységeiről is írtam, valamint, hogy hogyan zajlik az értékesítés. Ez mind fontos része annak, hogy hol helyezkedik el a Fuchs Tojás cégcsoport a Magyar Tojáspiacon. Szerencsésnek érzem magam, hogy lehetőségem volt ennél a cégnél tölteni a szakmai gyakorlatomat és hogy lehetőséget kaptam arra, hogy a cégcsoportról írjam a záródolgozatomat

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Fuchs Zsolt
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: EU, értékesítés, Magyarország, tojástermelés, vállalat
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Nov. 11. 08:15
Utolsó módosítás: 2022. Nov. 11. 08:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet