Rendelés feldolgozás, értékesítés megoldása, informatikai támogatás megoldása, szoftverei a Sanko Gosei UK Ltd. Magyarországi fióktelepénél

Wynnik Renátó (2022) Rendelés feldolgozás, értékesítés megoldása, informatikai támogatás megoldása, szoftverei a Sanko Gosei UK Ltd. Magyarországi fióktelepénél. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Wynnik Renato zarodolgozat 2022.pdf] PDF
Wynnik Renato zarodolgozat 2022.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2072. Május 06..

Download (1MB)
[thumbnail of SKM_C360i22050615120.pdf] PDF
SKM_C360i22050615120.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (65kB)
[thumbnail of zaro-dolgozati-osszefoglalas_2021_foszk.pdf] PDF
zaro-dolgozati-osszefoglalas_2021_foszk.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2072. Május 06..

Download (158kB)

Absztrakt (kivonat)

Záródolgozatomban elsőként a logisztika fontosabb alapfogalmait fejtettem ki, majd bemutattam a logisztika történetét. Azért foglalkoztam bővebben a logisztikával, mivel a cég amelyre ráépítettem a szakdolgozatom témáját a logisztikával foglalkozik. Alapvetően egy műanyag alkatrészek fröccsöntésével és festéssel foglalkozó vállalatról van szó, de a magyarországi fióktelepnél bérgyártás van, így ebből kifolyólag a cég főként a logisztika területével foglalkozik.   A logisztika története után a harmadik nagyobb pont a logisztika tevékenységi köre volt. Itt kifejtettem többek között például a Just In Time készletkezelési módszer előnyeit és hátrányait. Ezekután a Erőforrások tervezésével foglalkoztam a dolgozatomban, majd röviden kiegészítettem a cég bemutatását amit a szakmai gyakorlatom beszámolójában írtam. Bemutattam a cég értékesítési modelljét, a Sales és marketing csapatok munkáját és működését, az elvet ami alapján ajánlatot tesz a cég a vevőinek és azt, hogy a fejlődés miatt mik az elvárások átlagosan a vevők részéről. Bemutattam a Sanko Gosei UK Ltd. és a magyarországi fióktelep közötti informatikai rendszer működését, karbantartás folyamatát, a cég által fejlesztett vállalat irányítási szoftvert és azt, hogy hogyan tudnak a vállalatok teljesen automatikusan szinte emberi beavatkozás nélkül kommunikálni egymással. Kiemeltem a digitalizáció előnyeit ami fontos a cég számára.   Bemutattam a termelés folyamatát teljesen a kiszállításig és mellette végig vezettem azokat a pontokat amikben segítségre van a vállalat irányítási szoftver. Bemutattam a kiszállítás folyamatát és számos funkciót amit a fent említett szoftver el tud látni. Ezekután a számlázás teljes folyamatát mutattam be mind a cég és a vevők részéről. Többek között a dolgozatomban szerepelnek informatikai alap fogalmak is. Bemutattam a cég informatikusainak munkáját és az informatikai osztályon belül 2 csoportot.   Ezekután a bérgyártó céggel való együttműködésre tértem rá. Mivel a cég nem csak a Sanko Gosei UK Ltd. anya vállalattal működik együtt hanem a Sanko Gosei csoport több más tagjával is így ennek az együttműködésnek az előnyeit is bemutattam. Az utolsó pontban kifejtettem azt a szituációt amikor a cég alkatrészt vásárol egy harmadik féltől amit a bérgyártó cég beszerel egy termékbe és a kész termék pedig kiszállításra kerül a vevőnek. Ezzel a folyamattal majd az összefoglalással zártam a dolgozatomat.   Összességben nyugodt szívvel mondhatom azt, hogy tetszett a téma, amit választottam, élvezetes volt a záródolgozatom megírása.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Badics Kornél
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: értékesítés, informatika, informatikai alapfogalmak, logisztika, rendelés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Nov. 11. 08:14
Utolsó módosítás: 2022. Nov. 11. 08:14

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet