A banki hitelezési folyamat lépései

Szűcs Aliz (2022) A banki hitelezési folyamat lépései. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of szakdolgozat_UHEOIM.pdf] PDF
szakdolgozat_UHEOIM.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2047. Május 06..

Download (1MB)
[thumbnail of szucsaliztitkositas.pdf] PDF
szucsaliztitkositas.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (252kB)
[thumbnail of zarodolgozatiosszegzesUHEOIM.pdf] PDF
zarodolgozatiosszegzesUHEOIM.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2047. Május 06..

Download (163kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban első körben többek között ismertettem a bank fogalmát és történetét, kitértem a bankrendszer fontosságára, ahol kiemeltem, hogy mi is a különbség egy egyszintű és a kétszintű bankrendszer között. Beszéltem a bank ügyleteiről, és arról, hogy milyen nyomást gyakorolnak a bankmérlegre. Megemlítettem az általános banki szolgáltatásokat, majd írtam a bank működéséről, mielőtt rátértem volna a banki hitelezés lépéseire. Fontosnak éreztem megemlíteni, hogy a hitelezés nagy kockázatokkal jár, majd írtam a Központi Hitelinformációs Rendszer használatának előnyeiről. Igyekeztem nyomatékosítani a lakossági hiteltermékek közötti különbségeket, részletesebben ismertetni azokat, mielőtt rátértem volna hitelezési folyamat lépéseire. Törekedtem egyszerűen, de mégis részletesen megfogalmazni, hogy mely lépéseken megy át a hiteligénylésünk az esetleges pozitív 20 hiteldöntéstől az ügylet lezárásáig. Végül pedig beszámoltam arról, hogy a THM használata miért befolyásolhatja előnyösen a hiteligénylő választását. Azt a konklúziót vontam le összességében szakdolgozatom írása alatt, hogy manapság annyira egyszerűen és gyorsan lehet pénzhez jutni hitel formájában, hogy már tulajdonképpen már nem is látom értelmét egy nagy beruházáshoz rengeteg ideig inkább takarékoskodni és spórolni a beruházásunk tehermentességének érdekében, ha – bizonyos feltételek mellett – mondhatni azonnal hozzájuthatunk a megfelelő mennyiségű pénzhez hitel formájában. Természetesen tudatában vagyok annak, hogy a hitel komoly kötelezettséggel jár, hogy kamatozik, és természetesen ezáltal jóval többet kell visszafizessünk a futamidő végén, mint amennyit eredetileg felvettünk. Egyszerűen csak úgy gondolom, hogy egy olyan nagy, és fontos kérdésben, mint akár egy ingatlan vásárlása talán jobb fizetni a hitel törlesztőrészletét, mint annak az albérletnek az árát, amely soha nem válik majd a saját tulajdonunkká. Szenzációsnak gondolom továbbá a kínálat folyamatos fejlődését és megújulását. Értem itt az online, webkamerán keresztüli számlanyitást, a mobil appon történő bankolást, a szintén mobil appon történő hiteligénylést, a telefonon keresztüli érintéses fizetések lebonyolítását, és a sok más rendkívül praktikus alternatívát, amelyhez nyúlhatunk annak érdekében, hogy a hétköznapi életünket megegyszerűsítsék. Hálásnak érzem magamat, amiért közel érezhettem magamat ezekhez a témákhoz és hogy személyesen, elsőkézből láthattam beléjük.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: bankhitel(ek), banki hitelbírálat, banki hitelezés, bankszámlanyitás, folyószámlahitel
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Nov. 11. 08:14
Utolsó módosítás: 2022. Nov. 11. 08:14

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet