Urbán Elizabet Gréta (2022) Egy 60 éves brand XXI. századi megközelítése. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)
PDF
Urbán_Elizabet_Gréta_E8UJ7I.pdf Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2072. Május 06.. Download (1MB) |
|
PDF
Titkosítás.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (487kB) |
|
PDF
Űrlap.pdf Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2072. Május 06.. Download (151kB) |
|
PDF
záró-dolgozat-összefoglalása_Urbán_Elizabet_Gréta_E8UJ7I.pdf Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2072. Május 06.. Download (364kB) |
Absztrakt (kivonat)
ÖSSZEFOGLALÁS Projekt rövid összegzése A projekt megvalósítási helyszínén (6447 Felsőszentiván, Szent István u. 18.) a vágóhíd és a húsüzem 1954-ben nyílt meg, azaz 69 éve működik. Az alapító, Krascsenics Ignác a technológiát és a termékeket folyamatosan fejlesztette. Kiváló ízvilágú, prémium termékeket gyártott. A füstölt árunál azóta is a hagyományos, bükkfán füstölési technológiát alkalmazza a húsüzem. Az alapító halála után a vágóhíd irányítását családtagjai vették át. Tekintettel arra, hogy a korábbi üzemeltető a vágóhíd üzemeltetésével fel kívánt hagyni, a termelést fokozatosan lecsökkentette, minközben a termékek iránti igény meghaladta a termelés volumenét. 2020-ban 240 tonna tőkehúst állított elő az üzem. Ennek a jelentősebb része 216 tonna sertés, a maradék 24 tonna marhahús. A vágóhíd (és a hozzá tartozó üzletek) működtetését 2021-ben átvette a Csüdi-Hús Kft.. A társaság 2017-ben jött létre alapvetően más üzleti tevékenységre. Az egészségügyi vészhelyzet kialakulásával 2020-ban nagyon komoly árbevétel-visszaesés következett be. A válság okozta nehézségek a cég által végzett tevékenységi körben nem voltak kezelhetők. A cégbe 2021-ben új befektető érkezett, mely a cég működésében stratégiai döntést hozott: az élelmiszeriparban folytatódik a termelés, mely a válságnak sokkal kevésbé kitett ágazat. A társaság tulajdonosának határozott célkitűzése az értékek megőrzése mellett a vágóhíd modernizálása és a termelési kapacitás bővítése. Kérdőív A kérdőív felvétele során nem volt meghatározott célközönségünk, hiszen szerettük volna ha a felmérésünk mindenkihez eljut, kortól és nemtől függetlenül, így felállítva egy általános képet arról, hogy az fogyasztók mit gondolnak a vállalatunkról illetve, hogy ha éppen nem ismerik akkor szeretnék-e megismerni. A cég részére új információval bírt a kérdőívből feldolgozva, hogy választ kell adni az egy és két személyes háztartásokra is, ami alapvetően a kicsomagolt áruk súlyát, kiszerelését jelenti. Ez szorosan kapcsolódik a fentiekben ismertetettekhez. A brand elindításához képest eltelt időben sok változás történt, ami egyértelműen a felgyorsult világból fakad. Ez kihat mindenre. A technikára, a társadalom szerkezetére, de legfőképp a fogyasztási szokásokra. Ebben a gyakorlati helyemnek is tartani kell a lépést, mert a valódi tétje a fennmaradás. Ez azonban kettős. Egyrészt magának az étkezési kultúrához tartozó íz és aromavilág fenntartása, másrészt a vállalkozásban dolgozó emberek munkája és vásárlóerejének megtartása a cél. Előzetesen megkívánom jegyezni, hogy a szakmai gyakorlatom során egy olyan világba sikerült betekintenem, amely keveseknek adatik meg. Fontosnak tartják a modernizációt, az automatizálást. Ezek esetében, forrásteremtésre pályázati eszközöket használnak. Mindezt úgy teszik, hogy ez ne menjen a megszokott és joggal elvárt minőség rovására. A vásárló a kereskedelemben a legnagyobb érték, amire a cég valamennyi munkatársa kiemelt figyelmet szentel. Mindenkit arra biztatok, hogy amennyiben teheti kóstolja meg a cég termékeit, garantáltan mindenki talál benne kedvére és ízlésére valót. A régi egyértelműen nem rossz, az ismeretlen lehet nagyon ízletes. A brand iparjog-védelem alatt áll, ezért a tulajdonosok, teljesen érthető módon nem járultak hozzá olyan adatok közzétételéhez, amelyek esetleges harmadik fél felhasználásával, az eredeti tulajdonosoknak, joghátrányt vagy piacvesztést jelentene.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Menedzsment Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | 20. század, élelmiszer-kereskedelem, élelmiszeripar, közvéleménykutatás, marketing |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Nov. 11. 08:14 |
Utolsó módosítás: | 2022. Nov. 11. 08:14 |
Actions (login required)
Tétel nézet |