Egy projekt életciklusának fázisai egy sikeresen megvalósult projekt példáján

Urbán Petra (2022) Egy projekt életciklusának fázisai egy sikeresen megvalósult projekt példáján. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Urbán_Petra_szakdolgozat.pdf] PDF
Urbán_Petra_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 10..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási_Kérelem_Urbán_Petra.pdf] PDF
Titkosítási_Kérelem_Urbán_Petra.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (77kB)
[thumbnail of BA_O_Urbán_Petra.pdf] PDF
BA_O_Urbán_Petra.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 10..

Download (217kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban a projekt és a projektmenedzsmenttel kapcsolatos főbb fogalmakat, a projektéletciklusának fázisait vettem számba és definiáltam. A projektmenedzsmentnek számos specializált részterülete is létezik, amelyek önálló tudományágként is megállják a helyüket. A projektcélok elérésében és a projektmenedzsment életében jelentős szerepet játszik a projektmenedzser. A projektéletciklusai egy-egy fázisokból álló sorozat, amelyek magukba foglalják a projekt kezdetétől a végéig terjedő időszakot. A projektéletciklus fázisai alapvetően az előkészítési szakasszal kezdődnek, majd ezt követi a tervezés, illetve a projekt megvalósítása, majd pedig a lezárása és az eredmények értékelése. A projektéletciklus tervezési fázisára az egyik legalkalmasabb grafikus módszert, a Gantt-diagramot is bemutattam. Az ismereteim alapján egy sikeresen megvalósult projektet mutattam be, melynek alaptémája az építkezés volt, azon belül is pedig a helyreállítás és a modernizálás. A restaurációt az egykori, 1930-as években art deco stílusban épült trafóház épületén hajtották végre, aminek következtében a belvárosi, V. kerületi ingatlan ma már impozáns irodaházként üzemel. Az épület különlegességéhez tartozik, hogy 1978-ban műemlék jellegűvé nyilvánították, majd 1995-ben műemlékké minősítették.   A szakdolgozatom kutatásaként az ingatlanpiacot vizsgáltam és ennek kapcsán egy 16 kérdésből álló kérdőívet készítettem. A kapott válaszok között főként összefüggéseket, korrelációkat kerestem. A kérdőívben kitértem arra is, hogy a válaszolók milyen szektorban dolgoznak, jelenleg milyen típusú településen és ingatlanban az ország mely részében élnek, terveznek-e idén ingatlanvásárlást. A mintaalanyok több, mint 70%-a rendelkezik legalább egy saját tulajdonú ingatlannal, 65%-a legszívesebben kertvárosias vagy vidéki részen lakna, majdnem háromnegyede inkább saját célra vásárolna ingatlant. Akik idén nem terveznek ingatlant vásárolni, 28%-a befektetési megfontolásból döntene mégis a beruházás mellett.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Korsós-Schlesser Ferenc
Belső
óraadó tanár; Menedzsment Tanszék; PSZK
Szabó Péter
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: beruházási projektek, ingatlan, ingatlanpiac, projektciklus, projektmenedzsment, projekttervezés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Nov. 11. 08:14
Utolsó módosítás: 2022. Nov. 11. 08:14

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet