Toborzás és kiválasztás a gyakorlatban egy fejvadász cégnél

Simon Ildikó (2022) Toborzás és kiválasztás a gyakorlatban egy fejvadász cégnél. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of SZTK_szakdolgozat_Simon_IldikóF-3.pdf] PDF
SZTK_szakdolgozat_Simon_IldikóF-3.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 06..

Download (2MB)
[thumbnail of Randstad Titkosítási Kérelem.pdf] PDF
Randstad Titkosítási Kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (285kB)
[thumbnail of SZTK_O_Simon_Ildikó.pdf] PDF
SZTK_O_Simon_Ildikó.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 06..

Download (382kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatom témaválasztásának egyik oka, a legutóbbi releváns szakmai munkám. Egy holland alapítású munkaerő közvetítő és kölcsönzéssel foglalkozó cégnél helyezkedtem el, mint kiválasztási tanácsadó. A szakdolgozatom témáját az itt eltöltött három hónapos tapasztalatom adta. Napjainkban az elektronikus eszközök fejlődése óriási tempóban történik és ennek tekintélyes hatása van a HR folyamatokban is. Az emberi tényezőre gyakorolt hatásuk a toborzás-kiválasztás területén szintén megfigyelhető. Az újfajta technológiák alkalmazása ugyan felgyorsítja a hatékonyságot, de figyelembe kell venni, hogy vannak olyan területek, ahol már nem lehet olyan eredményesen bevetni az új eszközöket. Az alkalmazott módszerek hatékonysága abban mérhető, hogy mennyire tudja még ellátni ugyanazt a feladatot mint korábbi, például akár manuális elődje, illetve még magasabb produktivitást mutatni.Dolgozatom egy munkaerő kölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozó cég toborzási és kiválasztási módszereit ismerteti a szakirodalomból ismert elméleti háttér, továbbá a Randstad Hungary Kft-nél alkalmazott gyakorlati módszerek mentén.Célom, hogy megismertessem a cég által alkalmazott toborzást és kiválasztást támogató eszközöket és hatékonyságukat 3 esettanulmányon keresztül. Az interjúkban a fejvadászoktól kapott információk, eszközökről alkotott vélemények, illetve a jövőbeli elektronikus eszközök alkalmazásának lehetőségei kerülnek bemutatásra. Szemléltetem 3 jelölt sikertelen elhelyezésének történetét az értékesítési, marketing és HR szakemberek kiválasztásban, illetve egy vezetővel történt interjú kapcsán javaslattételek és újabb megoldások után kutatok. Bízom abban, hogy szakdolgozatommal és kutatásommal hozzájárultam ahhoz, hogy a toborzás és kiválasztásról átfogóbb képet kaphassunk egy fejvadász cég működésén belül. Arról, hogy milyen eszközök alkalmazásával lehet a toborzás–kiválasztás folyamatait még hatékonyabbá tenni és mire lehet számítani a jövőben a technológia térhódításával kapcsolatban.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Üzleti és HR menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Krajcsák Zoltán
Belső
tudományos főmunkatárs; Menedzsment Tanszék; PSZK
Nemes-Decsy Diána
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: fejvadászat, interjútechnikák, kiválasztás, Randstad Hungary Kft., toborzás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Nov. 11. 08:13
Utolsó módosítás: 2022. Nov. 11. 08:13

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet