IVM Zrt. stratégiai központú szervezetté válása

Tóth Anett (2022) IVM Zrt. stratégiai központú szervezetté válása. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat Tóth Anett V379A0.pdf] PDF
Szakdolgozat Tóth Anett V379A0.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 10..

Download (3MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (281kB)
[thumbnail of SZTK_O_Tóth Anett.pdf] PDF
SZTK_O_Tóth Anett.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 10..

Download (507kB)

Absztrakt (kivonat)

Áttekintve és végig járva a stratégiaalkotás folyamatát, amely egy nagyon komplex, soktényezős folyamat és elengedhetetlen egy sikeres szervezet életében - az elemzések elvégzéséhez nagyon sok információra van szükség, amely nem minden esetben áll megfelelően rendelkezésünkre - elmondható, hogy a vállalat nagyon innovatív és növekedési életciklusában van. A stratégiai megközelítés alapján az IVM Zrt-re is, mint a vállalatok többségére, a vállalkozói stratégiai megközelítés jellemző, ez áll hozzánk legközelebb. Növekedés orientáltak vagyunk és folyamatosan keressük az új lehetőségeket. Növekedési lehetőségeink mind a piacfejlesztés (új területek), piackiaknázás (növekvő részesedés) és termékfejlesztés (termékválaszték szélesítése, mélyítése) mentén is rendelkezésünkre állnak. Azt kell mérlegelnünk a középen rekedtség állapotot elkerülve, hogy versenyelőnyünket költségdiktáló vagy megkülönböztető versenystratégiával kívánjuk megteremteni. A vízió és misszió megfogalmazásával, a célok meghatározásával, a Balanced Scorecard-dal és a térkép megrajzolásával az IVM Zrt. elindult a stratégiai központú szervezetté válás útján, de az egy nagyon hosszú, sőt soha végett nem érő folyamat. Nagyon sok munka áll még előttünk, annak érdekében, hogy a stratégiaalkotás folyamatos tevékenységé váljon, ehhez elengedhetetlen a stratégiai tudatosság és elköteleződés megteremtése, amely a stratégia kommunikálásával, szinergiák létrehozásával a vállalati BSC funkcionális területekre, majd egyénekre való lebontásával és az eredmények folyamatos visszacsatolásával valósulhat meg. Vannak külső és belső tényezők egyaránt, amelyek gátolják a célok elérésében a vállalatot, illetve amely területek fejlesztést igényelnek. Ez egyik ilyen tényező a csapat, amely abban nyilvánul meg, hogy az egyes szervezeti egységes között nincs meg a megfelelő kommunikáció és együttműködés. A szervezet, mint szinergia teamek összessége az alappillére a küldetés beteljesítésének. Hiányzik ez egyéni elköteleződés, tudatosítani kell a munkavállalókban, hogy ők személy szerint, hogy járulnak hozzá a megvalósításhoz, milyen értéket teremtenek mindennapi tevékenységükkel. Külső tényezők, amelyek akadályozzák a vállalkozást, hogy nem ismerjük pontosan a piaci-, vevői igényeket, illetve a versenytársak elemzésére is nagyobb figyelmet kell fordítanunk. Az ügyfélkapcsolatok ápolására, illetve stratégiai ügyfelek szerzése is fontossá válik a növekedés, illetve az igények feltérképezése, a jövőbe látás lehetősége érdekében. Nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a marketingre, bármelyik verseny- illetve növekedési stratégiát is választjuk. Amennyiben sikerül ezeket az akadályokat elhárítani, a szükséges feltételeket megteremteni és képességeket fejleszteni a stratégiaalkotás folyamatos tevékenységgé válhat és egyre közelebb kerülünk a kitűzött célokhoz és az IVM Zrt. szárnyalhat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Controlling szakközgazdász

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Deák Ferenc
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Dr. Siklósi Ágnes
Belső
egyetemi docens; Számvitel Tanszék; PSZK

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: balanced scorecard, stratégia, stratégiai alternatívák, vállalati elemzés, vállalati stratégiák
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Nov. 11. 08:13
Utolsó módosítás: 2022. Nov. 11. 08:13

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet