Zilahy Zsófia (2022) A sütőipar controlling ágazati sajátosságai és annak gyakorlata a Rádi Pékség Sütőipari Kft-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)
PDF
Szakdolgozat_Zilahy Zsófia.pdf Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 01.. Download (1MB) |
|
PDF
Titkosítási kérelem_Zilahy Zsófia.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (380kB) |
|
PDF
SZTK_O_Zilahy_Zsófia.pdf Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 01.. Download (175kB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozat célja a magyarországi sütőipari termelőüzemek helyzetének szemléltetése, a Rádi Pékség Sütőipari Kft bemutatásán keresztül. A dolgozat vázát a vonatkozó szakirodalmi áttekintés mellett a vállalkozás ügyvezető igazgatójával, illetve a pénzügyi és controlling vezetőjével készített interjúk és a vállalatnál gyűjtött adatok adják. A választott téma aktualitását egyrészt a sütőiparban végbemenő jelentős változások, a rendszeresen megújuló felhasználói trendek, a kereskedelmi láncok elvárásai, a fokozott beruházás igény, a versenytársak jelentős száma és a magas munkaerő igény melletti jelentős munkaerőhiány adja. Másrészt az FMCG (Fast-Moving Consumer Goods, azaz a gyorsan forgó fogyasztási cikkek) szektorra, melyre általánosan is jellemzők a készletezési nehézségek, a rövid eltarthatósági idők és az alacsony árrés melletti magas értékesítési volumenek, az aktuális gazdasági helyzet jelentős hatást gyakorol. Dolgozatomban az új tipusú IGC Controlling folyamatmodellt alapul véve elemzem a vállalkozás tevékenységét, a célkijelölésre és a funkciós területek közötti folyamatgondolkodásra helyezve a hangsúlyt. A Rádi Pékség Kft-nél elsősorban a nem pénzügyi mutatókat vizsgálva tettem megállapításokat a célmeghatározás-tervezés-ellenőrzés körforgásának optimalizálása érdekében.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Számvitel Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | záródolgozat |
---|---|
Kulcsszavak: | controlling, folyamatmodell, funkcionális felépítés, mutatószámok, sütőipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Nov. 11. 08:13 |
Utolsó módosítás: | 2022. Nov. 11. 08:13 |
Actions (login required)
Tétel nézet |