Érzelmek és élmények a munkahelyen − Az érzelmi intelligencia és a flow élmény kapcsolata egy multinacionális környezetben

Strobl Laura (2022) Érzelmek és élmények a munkahelyen − Az érzelmi intelligencia és a flow élmény kapcsolata egy multinacionális környezetben. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Strobl Laura_B0THQL-Szakdolgozat.pdf] PDF
Strobl Laura_B0THQL-Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Április 21..

Download (5MB)
[thumbnail of Strobl Laura-B0THQL-Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Strobl Laura-B0THQL-Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (25kB)
[thumbnail of BA_O_Strobl_Laura.pdf] PDF
BA_O_Strobl_Laura.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Április 21..

Download (180kB)

Absztrakt (kivonat)

Az érzelmi intelligencia és a flow élmény megélésének lehetősége a munkavégzés világában jelentős szervezeti és gazdasági előnyökkel járhat. Mindkét tényező hozzájárulhat a munkavállalói jólléthez, a munkahely iránti elköteleződés fokozódásához, az egyéni teljesítmény javuláshoz, illetve nem utolsó sorban a vállalati termelékenység növekedését is eredményezheti. Kutatásom folyamán az érzelmi intelligencia és a flow élményt, illetve a két változó közötti elméletileg lehetséges kapcsolatok jellemzőit vizsgálom a multinacionális gyógyszeripar egyik magyarországi leányvállalatánál, a Sanofi Genzymenál. Kvalitatív, kis elemszámú tanulmányozásomat 10 Sanofi Genzyme munkavállaló részvételével, legfőképp mélyinterjús módszerek alkalmazásával végeztem. A kutatás ismerteti az interjú alanyok által kiemelt azon érzelmi intelligencia jellemzőket, melyek bevallásuk szerint hozzájárulnak a mindennapi sikeres munkavégzésükhöz. Általa megismerhetjük, hogy a 10 résztvevő hogyan éli, vagy éppen nem éli meg az áramlatélményt egy multinacionális környezetben. A tanulmány továbbá a flow élmény és a munkavállalók vállalat iránti elköteleződését veszi górcső alá. Végül a mélyinterjús beszámolók alkalmával az érzelmi intelligenciának és a flow élménynek, egy halmazábrában gondolkodva, hat közös területe került azonosításra az interjú alanyok szubjektív megítélése alapján, melyre épülve egy jövőbeni kvantitatív kutatást igénylő hipotézis javaslat fogalmazódott meg.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Galló Gergely
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Göndör András
Belső
óraadó tanár; Vállalkozás és Emberi Erőforrások Intézeti Tanszék

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: áramlatélmény, érzelmi intelligencia, flow, jólét, multinacionális vállalat, munkahely, munkavállalók
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Nov. 11. 08:13
Utolsó módosítás: 2022. Nov. 11. 08:13

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet