A COVID-19 világjárvány következtében bevezetett hibrid munkavégzés hatékonyságának vizsgálata: Magyarországon működő vállalatoknál dolgozó munkavállalók és vezetők körében végzett felmérés eredményei

Bécsi Ádám (2022) A COVID-19 világjárvány következtében bevezetett hibrid munkavégzés hatékonyságának vizsgálata: Magyarországon működő vállalatoknál dolgozó munkavállalók és vezetők körében végzett felmérés eredményei. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Bécsi Ádám_Szakdolgozat.pdf] PDF
Bécsi Ádám_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2032. Május 11..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (563kB)
[thumbnail of Bécsi Ádám_Szakdolgozati összefoglalás.pdf] PDF
Bécsi Ádám_Szakdolgozati összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2032. Május 11..

Download (202kB)

Absztrakt (kivonat)

2021 szeptemberében kezdtem el dolgozni egy Magyarországon is működő multinacionális könyvvizsgáló vállalatnál, auditorként. Szakdolgozatom írásának időpontjában a már ledolgozott munkaóráim szinte egésze hibrid munkavégzésben történt a betanítástól kezdve napjainkig. Saját tapasztalataim és megfigyelésem alapján érdekes témának találtam az elmúlt időszak okozta kihívásokat és a hibrid munkavégzés kialakulását. Szakdolgozatomban a hibrid munkavégzés hatásait vizsgáltam a munkavégzés hatékonyságának változásának szempontjából Magyarországon működő gazdasági tevékenységet végző vállalatok körében a COVID-19 járvány megjelenése óta. Dolgozatom célja az volt, hogy feltárja a hibrid munkavégzésre történő átállás előnyeit és kihívásait, valamint megvizsgálja a szervezetre gyakorolt hatásait. A dolgozatom elkészítéséhez elsősorban a COVID-19 világjárvány alatt és után megjelent hazai és külföldi szakirodalmakat dolgoztam fel, amelyeket a Google Scholar böngésző és az egyetemi könyvtár adatbázisa segítségével gyűjtöttem. Az itt olvasottak képzik információgyűjtésem alapját. A szakirodalmi források mellett primer kutatást végeztem kérdőívek és mélyinterjúk segítségével. Online kérdőívet hoztam létre a Google Forms segítségével, melynek kitöltői elsősorban gazdasági tevékenységet végző vállalatok munkavállalói voltak. Interjúim során egy multinacionális könyvvizsgáló vállalatnál vezető beosztásban dolgozó auditor és egy magyar tulajdonban lévő információ-technológiai szaktanácsadó cég pénzügyi vezetője jelentették az alanyokat, akik a kialakult helyzettel kapcsolatban tapasztalataik, véleményük és meglátásaik ismertetésével járultak hozzá kutatásom eredményességéhez. Véleményem szerint a lehetőségeimhez és a körülményeimhez mérten igyekeztem a lehető legtöbb információt gyűjteni a kérdések megfelelő elemezhetőségének érdekében. Úgy gondolom sikerült átfogó képet alkotnom a háttérismeretek feldolgozásával és a szükséges kutatások elvégzésével az adott témával kapcsolatban, így a szakdolgozatom megírásához szükséges kutatás elvégzését sikeresnek ítélem meg. Dolgozatom megírásának folyamata során számos új információval lettem gazdagabb, sokat tanultam a vizsgált vállalatokról és megismerhettem kutatásban résztvevő munkavállalók tapasztalatait és meglátásait is. A kutatás eredményei alapján úgy gondolom tovább vizsgálhatóak a vállalatok lehetőségei a hibrid munkavégzés hatékonyságának növelése érdekében. Egy széleskörű kutatással további javaslatok kerülhetnek a vállalatok látókörébe, amelyek nagyban hozzásegíthetik a vezetőket a munkavállalók elégedettségéhez és a sikeresebb együttműködéshez.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Frankó Gábor
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Mészárosné Kóris Rita
Belső
egyetemi docens; Pénzügyi és Gazdálkodási Szaknyelvek Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: hatékonyság, koronavírus-járvány (COVID-19), rugalmasság, stratégia, távmunka, változások
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 10:26
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 10:26

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet