Családi vállalkozások utódlási döntéseit meghatározó pszichoszociális tényezők

Bálint Viktória Dorina (2022) Családi vállalkozások utódlási döntéseit meghatározó pszichoszociális tényezők. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Bálint_Viktória_Dorina_YUSS1T_SZAKDOLGOZAT.pdf] PDF
Bálint_Viktória_Dorina_YUSS1T_SZAKDOLGOZAT.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Bálint_Viktória_Dorina_YUSS1T_ÖSSZEGZÉS.pdf] PDF
Bálint_Viktória_Dorina_YUSS1T_ÖSSZEGZÉS.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (368kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban a családi vállalkozások utódlási dilemmáit kutattam, és az utódlási döntést befolyásoló pszichoszociális tényezőket.  Kutatási kérdésem a következők szerint fogalmaztam meg: „Mik azok a döntést befolyásoló tényezők az utódlás folyamatában, amelyek eltérítik a gazdaságilag racionálisnak tűnő döntési folyamatokat, és meghatározzák a vállalkozó viselkedését?” Előfeltevésem pedig a következő:  „Az utódlás kimenetei sokkal inkább függenek a családdinamika törvényszerűségektől, mint az üzleti racionalitáson alapuló döntésektől!” Dolgozatomban a fenti témakört kutatva elemeztem az egyén döntési sajátosságait, majd a családi vállalkozások rendszerszemléletű megközelítéséből fakadó tényezőket, majd az időtényező hozzárendelésével a folyamat jellegű hatásokat.A kutatásból kiderült, hogy a döntéshez szükséges legfontosabb tényezők a családon belüli bizalom, nyílt és őszinte kommunikáció, valamint a család konfliktuskezelési képessége. A kommunikációt leginkább a halál tabutémája korlátozza, amelytől az előd a család, de még a vállalkozás alkalmazottai is távol tartják magukat. Ahol erős a céggel való azonosulás, ott szinte lehetetlennek tűnik az átadás, hiszen az maga a halál. A sikeres utódlást végrehajtott cég esetében az előd számára az élet többet jelentett, mint a vállalkozásban eltöltött munka, sokkal inkább jelenti a szabadidőt, a családdal eltöltött időt, az élményeket.  Összegzésképpen elmondható, hogy a sikeres utódlás kevésbé egy jól megtervezett és tudatosan felépített stratégia megvalósítása, hanem egy erőteljes szelekciós folyamat. Ebben a folyamatban az arra alkalmas és érzelmileg is megérett családok képesek meghozni a döntést, és végrehajtani az utódlás megterhelő folyamatát.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Vezetés és szervezés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Prof. Dr. Heidrich Balázs
Belső
egyetemi tanár; Menedzsment Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: családi vállalkozások, csoportdinamika, döntéshozatal, gazdaságpszichológia, generációváltás, szervezetszociológia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 10:22
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 10:22

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet