Ágazatspecifikus minőségirányítási rendszer bevezetésének vizsgálata egy vállalati esetpéldán keresztül

Csernus Anna (2022) Ágazatspecifikus minőségirányítási rendszer bevezetésének vizsgálata egy vállalati esetpéldán keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Ágazatspecifikus minőségirányítási rendszer bevezetésének vizsgálata egy vállalati esetpéldán keresztül.pdf] PDF
Ágazatspecifikus minőségirányítási rendszer bevezetésének vizsgálata egy vállalati esetpéldán keresztül.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 10..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem_Hunland Trans Kft.pdf] PDF
Titkosítási kérelem_Hunland Trans Kft.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (205kB)
[thumbnail of Összefoglaló_DFK77Z.pdf] PDF
Összefoglaló_DFK77Z.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 10..

Download (203kB)

Absztrakt (kivonat)

A minőség fogalma mindennapi életünk részét képezi, legyen szó bármiről, mindenkinek van egy elképzelése arról, mi a számára megfelelő minőség. Diplomamunkámat e téma köré építettem fel, hiszen számomra is mindig fontos volt és fontos lesz az, milyen munkát adok ki a kezem közül, hogyan képviselem magam bizonyos helyzetekbenImmár második éve van lehetőségem egy olyan cégnél dolgozni, aki piacvezető pozíciót tölt be és elismert neve van a fuvarozók körében. Dolgozatomhoz is nagyban hozzájárult a munkám és a mindennapi feladataim, mert a dolgozatban taglalt rendszer bevezetésében aktívan részt tudtam venni.Célom a diplomamunka megírásával az volt, hogy egy átfogó képet adjak arról, milyen amikor ágazatspecifikusan vizsgálunk egy minőségirányítási rendszert és azt hogyan lehet implementálni a mindennapi folyamatainkba anélkül, hogy bárki számára megterhelő legyen és még több plusz munkával járjon. Az ágazatspecifikusság abban jelenik meg, hogy a cégünknél is több ágazatban végzünk fuvarozó tevékenységet, gondolok itt az ömlesztett áru, az élőállat vagy a hűtött áruk szállítására. Jelen dolgozatban a speciális és érzékeny áruk szállítására szakosodott hűtő osztály tevékenységét veszem górcső alá és vizsgálom meg a bevezetett minőségirányítási rendszer által okozott változásokat.A diplomamunkám szakirodalmi áttekintésében részletesen bemutatom a minőség fogalmát, annak különböző értelmezéseit, fejlődési fázisait, befolyásoló tényezőit. Mivel egy fuvarozó céget vettem alapul, fontosnak tartom hangsúlyozni a logisztika alapfogalmait is, kiemelve a fuvarozó és szállítmányozó közötti lényegi különbségeket. A minőségirányítási rendszer alappillérét adó folyamat meghatározása is lényeges eleme a dolgozatnak, hiszen a folyamatszemlélet és a különböző modellek, melyek segítenek a folyamatos fejlődésben a vállalatok versenyképességének megőrzését segítik elő. Mindezek után már könnyebb értelmezni a minőségirányítási rendszereket és azok felépítését, különösképpen az ISO-t, mivel ezen szabvány és követelményrendszer alapján haladt az általam választott cég is a rendszer kialakításában.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Vezetés és szervezés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Kozma Tímea
Belső
egyetemi docens; Menedzsment Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: árufuvarozás, fuvarozás, ISO minőségbiztosítási rendszer, közúti árufuvarozás, logisztika
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 10:22
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 10:22

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet