Schenker Nemzetközi Szállítmányozási és Logisztikai Kft. fizetési feltételeire és hitelezési politikájára vonatkozó döntései

Boczkó Szilvia Katalin (2022) Schenker Nemzetközi Szállítmányozási és Logisztikai Kft. fizetési feltételeire és hitelezési politikájára vonatkozó döntései. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Boczkó_Szilvia_Katalin_FOSZK_záródolgozat.pdf] PDF
Boczkó_Szilvia_Katalin_FOSZK_záródolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 10..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítás.pdf] PDF
Titkosítás.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (457kB)
[thumbnail of Boczkó_Szilvia_Katalin_Összefoglaló_FOSZK_2022.pdf] PDF
Boczkó_Szilvia_Katalin_Összefoglaló_FOSZK_2022.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 10..

Download (194kB)

Absztrakt (kivonat)

ÖSSZEFOGLALÁS Szakmai gyakorlati helyem rám mért nagy hatása által véltem úgy, hogy záródolgozatomat a kiválasztott téma tükrében kívánom elemzés alá vetni. Ennek oka, hogy betanulási időmet nem banki környezetben, hanem logisztikára szakosodott vállalat pénzügyi feladatainak ellátásán keresztül szemlélve ismerhettem meg a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügy és Számvitel karán tanultak technikai oldalát. Természetesen az is közre játszott esetemben, hogy korábban, diákként foglalkoztatva, segédkezhettem a cég könyvelésének ügyviteli folyamatait. Beadandómban ismertetem az elméleti és gyakorlati folyamatokat egyaránt, a jogszabályokon keresztül a mindennap teljesítésre kerülő feladatokig. Elsőként a vállalkozás pénzügyi beszámolóját és az azáltal mért mutatószámokra fektetve a hangsúlyt, az általam választott témához illő lényegi részeket kiemelve. Multinacionális cégként egységes szabályzatok betartásának érdekében mutatom be a társaság által használt rendszert, a dolgozók számára elérhetővé tett anyagokat, illetve a külföldi és Magyarország területén lévő szabályozások összehangolását. Beszámolója által könnyedén szemléltethető a fentebb felsoroltak. Ennek okáért kerültek jellemzésre a használt mutatószámok. Hitelezési politikájára és fizetési feltételeire több olyan példával is élek, melyek napi szintű alkalmazását is tapasztalhattam. A Polgári Törvénykönyvben megfogalmazottak alapján vetem össze a cég belső politikáját, amely globális szinten egységesített. Mindezek közben leírva a koronavírus általi hatásokat és technológia fejlődéseit a cégnek. Innovatív törekvéseit, egyebek mellett beruházásaiba való betekintés nyújtásával. A késedelemkezelésének módszertana és gyakorisága, valamint engedményeinek feltétele mellett betekintést nyújt a vállalkozás ügyfélkörébe is. Stagnálásának okát és fejlődésére alkalmazott eljárásmódokat tartalmazva. A téma alapja a kockázat redukálásának módszertanát és a pénzügyi bizonytalanságot járja körbe. Vonatkoztatásként levonva az anyavállalattal való egységességet és a légi fiókiroda kimagasló teljesítményét a vizsgált területen.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Pethe Viktor
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: fizetési feltételek, hitel, késedelem, kockázatkezelés, mutatószámok
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 10:20
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 10:20

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet