A lakossági számlavezetéshez és a hitelezéshez kapcsolódó feladatok bemutatása a Raiffeisen Bank Zrt-ben.

Kisgyörgy Róbert (2022) A lakossági számlavezetéshez és a hitelezéshez kapcsolódó feladatok bemutatása a Raiffeisen Bank Zrt-ben. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat-Kisgyörgy Róbert DGNLKB.pdf] PDF
Szakdolgozat-Kisgyörgy Róbert DGNLKB.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2032. Május 09..

Download (1MB)
[thumbnail of titkosítási kérelem.pdf] PDF
titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (17kB)
[thumbnail of zaro-dolgozati-osszefoglalas_2021_foszk Kisgyörgy Róbert (1).pdf] PDF
zaro-dolgozati-osszefoglalas_2021_foszk Kisgyörgy Róbert (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2032. Május 09..

Download (209kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakmai gyakorlati félévem alatt, a Raiffeisen Bank Zrt. Westend és Szent István körúti bankfiókjaiban kellett töltenem a gyakorlati időmet és itt láthattam bele mélyebben a banki életbe. Gyakornoki pozícióm miatt mindkettő fiókban közre kellett működnöm a számlanyitás és számlavezetés papírozásával járó feladatok feldolgozásában. Ezért is mutatom be dolgozatomban a lakossági folyószámla nyitását és számlavezetését, illetve a hitelkérelem menetét. Bemutatom a Raiffeisen Bank Zrt-nél elérhető számlacsomagokat, betéti kártyákat, ezek tulajdonságait, kondícióit. A szükséges dokumentumokat amik a számlanyitáshoz kellenek és ennek az egész folyamatát, ahogy a Raiffeisen Bankban zajlik. Jó érzéssel töltött el az amikor bejött az ügyfél hozzánk és a kollegák meg tudták neki találni az igényeihez legjobban illő szolgáltatásokat. A Raiffeisen Bank Zrt. sokféle számlacsomaggal rendelkezik, így a lakossági ügyfelek számos csomag közül választhatnak. Ez alatt, míg gyakorlatomat töltöttem azt vettem észre, hogy az Orosz-Ukrán háború hatására, nagyon megugrott a számlanyitások száma a sok ember miatt aki a háború elől nyugatra menekült és úgy döntött, hogy Magyarországon kezd új életet, akár ideiglenesen, akár végleg. A hitelezés egy sokkal nagyobb is sokszínűbb téma, különféle hitelezési folyamatokat sajnos csak ritkán volt alkalmam megnézni, de itt is nagyon jó látni, ha az ügyfél megtalálja azt a hitelcsomagot, ami abban a helyzetben tud rajta segíteni. A Raiffeisen Bank Zrt. nagyon sok hitelezési csomaggal rendelkezik, így mindenki meg tudja találni magának a megfelelőt. Dolgozatomban a lakossági hitelcsomagok közül a Babaváró kölcsön hitelezésének folyamatát mutattam be. Nagyon jól sikerült ez a szakmai gyakorlat számomra, sikerült megtalálnom azt a célt amit el szeretnék érni és ezt ennél a banknál el fogom érni.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Tapa Helga
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: babaváró, bankszámlanyitás, hitelkérelem, hitelkockázat, lakossági számlavezetés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 10:18
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 10:18

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet