Home office egy multinacionális vállalat életében

Járomi Márk (2022) Home office egy multinacionális vállalat életében. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Javított 2 LR3H5A.pdf] PDF
Javított 2 LR3H5A.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2030. Május 09..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (62kB)
[thumbnail of zaro-dolgozati-osszefoglalas_2021_foszk.pdf] PDF
zaro-dolgozati-osszefoglalas_2021_foszk.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2030. Május 09..

Download (230kB)

Absztrakt (kivonat)

Elmondható, hogy a home office egy korszerűnek tekinthető munkavégzési forma, amely több pozitívummal rendelkezik. Az otthoni munkavégzés töretlen népszerűségnek örvend, mind a munkavállalók mind pedig a munkáltatók körében. Az elmúlt két évben megváltoztak a munkahellyel szemben támasztott elvárások, így az a vállalat amelyik, meg szeretné tartani az alkalmazottakat és újakat felvenni, annak nagyobb figyelmet kell fordítania az otthoni munkavégzés feltételeinek javítására. Továbbá a home office szolgáltatás megteremtése előkészületeket igényel, hiszen éjjelnappal működő szolgáltatást kell kialakítani. Hibatűrésmentesen kell tudni üzemeltetni, hiszen a leállás mind pénzbeli mind jogi következményeket vonhat maga után. Határvédelmi rendszereket kell felépíteni, mellyel meg lehet védeni a vállalat belső információit, valamint a belső hálózatot. A bejelentkezést multifaktorosítani kell, valamint a háttértárat olyan titkosítással kell ellátni, melyet csak kóddal lehet feloldani. Egy multinacionális vállalat esetében a legegyszerűbb megoldás a biztonság megteremtésére, ha a munkáltató biztosítja a megfelelően védett eszközt. A a multinacionális vállalatok a jövőben valószínűsíthetőleg hibrid munkarendet fognak alkalmazni. Nőni fog az olyan munkavállalók száma, akik a munkakeresésnél elsődleges szempontként fogalmazzák meg az otthoni munkavégzés iránti igényüket. Az otthoni munkavégzés hatására nőni fog a munkavállalók teljesítménye, az utazással pedig időt és pénzt spórolnak. A vállalatok szempontjából pedig csökkennek az irodai kiadások, nő a foglalkoztatás térbeli rugalmassága, valamint nagyobb produktivitást, termelékenységet eredményez a home office munkavégzés.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Engi Rita
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: 21. század, ábrák, bank, e-learning, Windows
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 10:18
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 10:18

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet